Vb 2022: a korábbi brazil csillag is Laidounit dicsérte

B. B.B. B.
Vágólapra másolva!
2022.11.24. 10:59
null
Laidouni máris a figyelem középpontjában (Fotó: AFP)
Ferencvárosi csapattársai a távolból gratuláltak a Dánia elleni világbajnoki csoportmeccsen nyújtott teljesítményéért Aissa Laidouninak, akit Zé Roberto, a korábbi brazil csillag a közvetítés idején is dicsért.     

A világháló tele volt gratuláló üzenetekkel. Aissa Laidouni ferencvárosi csapattársai közül többen rövid szöveggel, valamint képpel üzentek a Dánia–Tunézia (0–0) mérkőzésen a mezőny legjobbjának választott csapattársuknak. Tokmac Nguen a nappalijának kanapéjáról posztolt, amint a mérkőzést nézi, Kristoffer Zachariassen tunéziai mezes Laidouni-képet tett ki az oldalára, a korábbi társak közül Somália gratulált Brazíliából.

Aissa Laidouni máris letette a névjegyét a katari világbajnokságon, olyan elánnal, elszántsággal futballozott, hogy a neve alighanem bekerült néhány nyugati klub megfigyelőinek noteszébe. A Ferencváros középpályását Zé Roberto, a BL-győztes brazil középpályás, a Palmeiras jelenlegi technikai tanácsadója is dicsérte, a Globo közvetítésében így fogalmazott:  „Ha egy vezetőedző nézte ezt a meccset, és a csapatának védekező középpályás kell, meg is találta. Sokoldalú, a középpályán bármilyen szerepet be tud tölteni.”

Aissa Laidouni InStat-mutatói is kiemelkedők, 85 százalékos pontossággal passzolt, 67 százalékban nyerte meg a párharcait, hat jó cselt és négy szerelést mutatott be. A meccsen a helyezkedéseiről, labdaérintéseiről készült hőtérkép mutatja, a pálya csaknem minden szegletében föltűnt.

Tunézia a világbajnokságon legközelebb szombaton 11 órától Ausztrália ellen lép pályára, és győzelmével nagy lépést tenne a továbbjutás felé.

VB 2022, KATAR
A D-CSOPORT MENETRENDJE
November 22., 14.00
al-Rajján,
Education City Stadion
Dánia–Tunézia 0–0
November 22., 20.00
al-Vakra,
al-Dzsanúb Stadion
Franciaország–Ausztrália 4–1
November 26., 11.00
al-Vakra,
al-Dzsanúb Stadion
Tunézia–Ausztrália
November 26., 17.00
Doha,
974 Stadion
Franciaország–Dánia
November 30., 16.00
al-Rajján,
Education City Stadion
Tunézia–Franciaország
November 30., 16.00
al-Vakra,
al-Dzsanúb Stadion
Ausztrália–Dánia

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik