PSG: Sárközy és fia megduplázták a klub árát 2011-ben – sajtóhír

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2022.10.20. 13:40
null
Sárközy a PSG–Benfica BL-meccsen (Fotó: AFP)
2011-ben a QSI (Qatar Sports Investment) 64 millió euróért vette meg a Paris Saint-Germain csapatát. A francia Mediapart szerint eredetileg 30 millióról szólt a megállapodás, de a klub akkor elnöke, Sébastien Bazin kérésére az akkori köztársasági elnök, Nicolas Sárközy és fia, Pierre, több mint kétszer akkora összeget „harcolt ki” Bazin számára.

A francia médiaorgánum, a Mediapart szerint Nicolas Sárközy közbenjárására a katari emírhez tartozó Qatar Sports Investment (QSI) több mint kétszer annyit fizetett a klubért az akkor tulajdonos Sébastien Bazinnek, mint amennyiben a két fél korábban megállapodott. Az eredeti megállapodás 30 millióról szólt.

A Mediapart azokra a dokumentumokra alapozza ezt a kijelentést, amelyek a 2022-es világbajnokság Katarnak ítélése körüli korrupció felkutatása körül vizsgálat során készültek. A franciaországi korrupcióellenes szerv és a nemzeti pénzügyi ügyészség hivatala is felhasználtak olyan jegyzeteket, amelyek az Élysée-palotából származnak, többek között azokat a szöveges üzeneteket is Sárközy, fia, Pierre, Claude Guéant, korábbi belügyminiszter és Bazin között, amelyekre alapozza kijelentését a Mediapart.

Bazin 2014 óta az Accor francia hotelláncolat ügyvezetője, amely anyagi formában „köszönte meg" Sárközyék együttműködését a sajtóorgánum szerint. Az üzletember tagadta a vádakat a Mediapart megkeresésére, szerinte a piaci értéknek megfelelő áron kelt el a Paris Saint-Germain, és semmilyen összeget nem fizetett a korábbi köztársasági elnöknek és fiának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik