Vb 2018: százöt éve nem láttak ilyet az olasz futballban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.27. 19:00
null
Donnarumma az előző szezonban berobbant, irány a válogatott! (Fotó: Action Images)
Mint arról már beszámoltunk, az AC Milan 17 éves kapusa, Gianluigi Donnarumma meghívót kapott az olasz válogatottba Giampiero Ventura szövetségi kapitánytól – ezzel az 1911 óta behívott legfiatalabb játékosa lett a squadra azzurrának.

 

1911-ben Rodolfo Gavinelli 16 évesen és 3 hónaposan kapott meghívót az olasz nemzeti csapatba, 1910-ben pedig egy másik 16 éves, Renzo De Vecchi ölthette magára az azúrkék mezt – írja az ANSA olasz hírügynökség.

Gavinellinek ez volt az egyetlen válogatottsága – még 1911-ben súlyosan megsérült, 1913-ban emiatt visszavonult, 1915-ben pedig életét vesztette az első világháborúban. De Vecchi 43-szor szerepelt az olasz nemzeti csapatban, 1910 és 1925 között volt annak tagja.

AZ OLASZ VÁLOGATOTT KERET
Kapusok:
Buffon (Juventus), Donnarumma (Milan), Marchetti (Lazio)
Hátvédek: Antonelli (Milan), Astori (Fiorentina), Barzagli (Juventus), Bonucci (Juventus), Chiellini (Juventus), De Sciglio (Milan), Ogbonna (West Ham), Romagnoli (Milan), Rugani (Juventus)
Középpályások: Bernardeschi (Fiorentina), Bonaventura (Milan), Candreva (Inter), De Rossi (Roma), Florenzi (Roma), Montolivo (Milan), Parolo (Lazio), Verratti (PSG)
Támadók: Belotti (Torino), Éder (Inter), Gabbiadini (Napoli), Immobile (Lazio), Pavoletti (Genoa), Pelle (Santung Luneng)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik