Vb 2018: Otthon sokan örültek volna, ha kiesünk – Kroos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.23. 22:54
null
Toni Kroos és Joachim Löw a mérkőzés után (Fotó: AFP)
Németország a 95. percben lőtt Toni Kroos-góllal drámai győzelmet (2–1) aratott Svédország felett a labdarúgó-világbajnokság szombati játéknapján. Íme, a főszereplők rövid értékelése!

 

„A hosszabbításban, emberhátrányban nyerni nem sikerülhet szerencse enélkül, de úgy érzem, megérdemeltük a győzelmet, mert hittünk egymásban, és egy pillanatra sem adtuk fel a reményt – értékelt Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya. – Gyors passzjátékra volt szükség, hogy felszakítsuk a svéd védőfalat, és területeket nyissunk. Úgy érzem, ez sikerült is, a második félidőben különösen nagy nyomást helyeztünk rájuk, de elrontottuk a legnagyobb helyzeteinket is. Viszont ezen az érzelmekkel teli mérkőzésen bebizonyítottuk, hogy nagyon-nagyon jó lelkiállapotban vagyunk, és ezt nagyra tartom. Toni (Kroos) miatt különösen boldog vagyok.”

Mesut Özilről szólva a kapitány elmondta: bár most nem játszott, a torna során szükség lesz rá, nélkülözhetetlen a kreativitása.

„Már az első tíz percben meg kellett volna szereznünk a vezetést, aztán az egyenlítés után is gyorsan jönnie kellett volna a második gólnak. Bár végül csak a legvégén született meg, szerintem rászolgáltunk a győzelemre, most nincs más feladatunk, mint a koreaiak elleni meccsre még jobban felszívni magunkat – mondta a svéd gól előtti labdaeladását győztes góllal ellensúlyozó Toni Kroos, akit a natioanelfet az elmúlt időszakban ért kritikákról is kérdeztek. – Nagyon sok bírálatot kaptunk, részben megalapozottan. Ugyanakkor olyan érzésünk van, mintha Németországban sokan örültek volna annak, ha ma kiesünk. De azért nem adjuk ilyen olcsón a bőrünket…”

Kroost a svéd gól előtti hibájáról is kérdezték: „Az első gól az enyém, ez vitathatatlan. Ha négyszáz passzt adsz egy meccsen, kettő biztosan rossz helyre megy, de nem szabad ettől összetörni. Tökösnek kell maradni, mert a folytatásban is vállalni kell a kockázatot. És figyelni, hogy lehetőleg minden labda jó helyre menjen…”

„Mit mondhatna az ember egy ilyen Toni-lövés után? – dicsérte Kroost a meccs emberének megválasztott Marco Reus. – Ezen a világbajnokságon sok a kései gól, és a szerencse ezúttal a mi pártunkra állt. Remekül kezdtünk, de az elején elrontottuk a helyzeteinket, elkövettünk néhány megmagyarázhatatlan hibát, a svédek pedig nagyon szervezetten futballoztak. Ezen a világbajnokságon már sokszor láttuk, hogy szívvel és akarattal nagyon messzire el lehet jutni, és hogy az úgynevezett kis csapatok szoros védekezéssel és gyors ellencsapásokkal képesek nagyon megnehezíteni az úgynevezett nagyok dolgát. A lényeg, hogy Toni kijavította a hibáját, nem is akárhogyan.”

„Ennél borzalmasabban talán még nem végződött meccs a karrierem során – mondta Janne Andersson, a rendkívül elkeseredett svéd szövetségi kapitány. – De minden játékosom »életben maradt«, és ígérem, a következő mérkőzésre begyógyítjuk a sebeinket. Továbbra is kiváló esélyeink vannak a továbbjutásra, és bár most rendkívül elkeseredettek vagyunk, hogy pont nélkül maradtunk, minden erőnkkel azon leszünk, hogy továbblépjünk.”

EMLÉKEZTETŐ

FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
CSOPORTKÖR, F-CSOPORT, 2. FORDULÓ
NÉMETORSZÁG–SVÉDORSZÁG 21 (0–1)

Szocsi, Olimpiai Stadion, 44 287 néző. Vezette: Marciniak (lengyel)
NÉMETORSZÁG:
Neuer – Kimmich, J. Boateng, Rüdiger, Hector (Brandt, 87.) – Rudy (Gündogan, 31.), Kroos – Th. Müller, Reus, Draxler (Gomez, a szünetben) – Ti. Werner. Szövetségi kapitány: Joachim Löw
SVÉDORSZÁG: Olsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson – Claesson (Durmaz, 74.), Larsson, Ekdal, Forsberg – Berg (Thelin, 90.), Toivonen (Guidetti, 78.). Szövetségi kapitány: Janne Andersson
Gólszerző: Reus (48.), Kroos (95.), ill. Toivonen (32.)
Sárga lap: J. Boateng (71.), ill. Ekdal (52.), Larsson (97.)
Kiállítva: J. Boateng (82.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport kora esti mérkőzésén
Dél-Korea–Mexikó 1–2

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Mexikó 2 2 3–1 +2 6
2. Németország 2 1 1 2–2 0 3
3. Svédország 2 1 1 2–2 0 3
4. Dél-Korea 2 2 1–3 –2 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik