Vb 2018: Nigéria szívesen látná a Hertha védőjét

Vágólapra másolva!
2018.03.16. 12:15
null
Jordan Torunarighát hívja a nigériai válogatott (Fotó: AFP)
Komoly döntés előtt áll Jordan Torunarigha, a Hertha 20 éves védője, a német utánpótlás-válogatott labdarúgót a nigériai csapat is hívja, akár már a nyári világbajnokságon ott lehetne az afrikaiak keretében.

 

 

A berliniek középső védője 1997. augusztus 7-én Chemnitzben született, de édesapja, Ojokojo Torunarigha 12-szeres nigériai válogatott volt (klubszinten a Bundesliga II-ig vitte, később a Hertha utánpótlásában dolgozott), Bátyja, a 27 éves Junior Torunarigha jelenleg az Alemannia Aachen csatára.

A Hertha 2016 decemberében kötött profi szerződést a fiatal védővel, aki az előző évadban nyolc, a jelenlegi szezonban tíz meccsen játszott a Bundesligában. A németek korosztályos csapataiban is szereplő játékos jelenleg is az Izrael és Koszovó elleni U21-es Eb-selejtezőkre készülő keret tagja.

„Valóban igaz, hogy a nigériai szövetség megkeresett bennünket”erősítette meg a futballista ügynöke, Thomas Zorn, aki elárulta, a nigériaiak német szövetségi kapitánya, Gernot Rohr több hónapja ostromolja Torunarighát, hogy kicsikarja a döntését. „Jordannek a szívére kell hallgatnia. Ez a felkérés óriási megtiszteltetés, de azt hiszem, a német szövetségnek is lesz ehhez egy-két szava” – tette hozzá.

A Hertha magyar edzője, Dárdai Pál úgy fogalmazott, bár a világbajnokság hatalmas esély lehet játékosa számára, a fejlődése érdekében jobb lenne, ha először a német U21-ben játszana. „Talán egy nap a német felnőtt válogatottban is szerepelhet” – mondta Dárdai.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik