Vb 2018: Neymar sokallta a dumát, őt meg lebohócozták

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.02. 20:15
null
Neymar a hajrábeli megtaposása után (Fotó: AFP)
Nemcsak a gólt és gólpasszt jegyző Neymar szólalt meg a hétfő kora esti Brazília–Mexikó (2–0) labdarúgó-világbajnoki nyolcaddöntő után, hanem természetesen mások is – és bár a mexikói kapitány nem mondta ki a nevét, nyilvánvalóan rá gondolt, amikor dühösen bohóckodásról beszélt.

 

„A mexikóiak túl sokat dumáltak, ezért kell hazautazniuk – mondta a lefújás után Neymar. – Nekünk viszont meg kellett szenvednünk a győzelemért. Tisztában voltunk az ellenfél erejével, és a várakozásnak megfelelően nehéz is volt a meccs. Elégedett vagyok a játékommal, de még boldogabbá tesz, hogy győztünk! Ochoa fantasztikus kapus, gratulálok neki a mai produkciójához, de én meg brazil vagyok, aki sohasem adja fel. Az akarat, a támadókedv meg is hozta a gyümölcsét.”

MÁR EGYEDÜL VEZETNEK A BRAZILOK
Neymar és Firmino Brazília 227. és 228. találatát szállította a labdarúgó-világbajnokságok történetében, így a selecao immár egyedül vezeti a vonatkozó rangsort. A második helyen 226 góllal Németország. A harmadik Argentína lemaradása tetemes, 137 góllal áll, majd az olaszok 128-cal, míg a franciák 113-mal következnek. A spanyolok megálltak 99-nél, míg Magyarország – hármas holtversenyben Uruguayjal és Angliával – 87 szerzett vb-góllal a hatodik.

„Valahol azt olvastam, hogy úgy játszunk, mint egy klubcsapat, nem pedig úgy, mint egy válogatott – így Tite, a brazilok szövetségi kapitánya. – Ezt bóknak vettem, és meg is osztottam a játékosaimmal. Reméltem, hogy az előző meccsen nyújtottakra tudunk építeni, és ha lehet, tovább javulni. Így is lett. És ez nemcsak a kezdőcsapat tagjaira, hanem a cserejátékosokra is érvényes. A kiegyensúlyozottságot tekintem a legnagyobb erősségünknek.”

„Azért jöttünk, hogy végre bejussunk a negyeddöntőbe, de ez sajnos nem sikerült – kesergett a mexikói Carlos Vela. Nem adtuk olcsón a bőrünket, de két brazil kontra bejött. Ugyanott álltunk meg, ahol szoktunk, ez roppant fájó. Ha nincs eredmény, nincs mire büszkének lennünk. Ugyanott tartunk, ahol az előző generációk, nincs mese, tovább kell gürcölnünk, hogy Mexikó büszke lehessen a válogatottjára. Brazíliáé a világ egyik legjobb csapata, amelyik akkor képes igazán hatékonyan futballozni, amikor a legjobban kell. Sokkal sajnálatosabb, hogy előtte kikaptunk Svédországtól…”

„A játékvezető teljes mellszélességgel a brazilok mellett állt – ezt már Juan Carlos Osorio, a mexikóiak szövetségi kapitánya hozta fel indokként a vereségre. – Az volt a benyomásom, hogy az egyik támadójuk folyamatosan kereste az ütközéseket, a szabadrúgásszerzési lehetőségeket. A játékvezető a védelmébe vette, és túl sokszor avatkozott közbe. Botrányosnak tartom, hogy egyetlen játékos miatt négy percet álljon a játék, amikor éppen az egyenlítésért harcolunk. Remélem, minden futballistának készülő gyerek tanul a történtekből: ez a férfiak játéka kell, hogy legyen, semmi szükség az efféle bohóckodásra.”

A kapitány nem mondta ki, de alighanem Neymarra gondolt…

EMLÉKEZTETŐ

FIFA-VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
NYOLCADDÖNTŐ

BRAZÍLIA–MEXIKÓ 2–0 (0–0)

Szamara,
Kozmosz Aréna, 41 970 néző. Vezette: Rocchi (olasz)
Brazília: Alisson – Fagner, Thiago Silva, Miranda, Filipe Luís – Paulinho (Fernandinho, 80.), Casemiro – Willian (Marquinhos, 91.), Philippe Coutinho (Firmino, 86.), Neymar – Gabriel Jesus. Szövetségi kapitány: Tite
Mexikó: Ochoa – E. Álvarez (J. dos Santos, 56.),Ayala,Salcedo, Gallardo – H. Herrera, R. Márquez (Layún, a szünetben), Guardado – Vela, J. Hernández (R. Jiménez, 60.), Lozano. Szövetségi kapitány: Juan Carlos Osorio
Gólszerző: Neymar (51.), Firmino (88.)
Sárga lap: Luís (43.), Casemiro (59.), ill. E. Álvarez (38.), H. Herrera (55.), Salcedo (77.), Guardado (93.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik