Vb 2018: Neuer szerint nincs szükségük még egy ébresztőre

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.06.19. 17:28
Manuel Neuer, a címvédő német labdarúgó-válogatott csapatkapitánya azt mondta: a vesztes rajtot követően nincs szükségük még egy ébresztőre az oroszországi világbajnokságon.

A 32 éves kapus sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a Mexikóval szemben 1–0-ra elbukott nyitó meccsük első félideje „egy ébresztéssel ért fel” számukra, és nincs szükségük még egyre.„egy ébresztéssel ért fel” számukra, és nincs szükségük még egyre.

„A csapaton belüli kommunikáció soha nem volt erősebb, mint a mexikóiak elleni találkozó után, amikor minden játékos elmondta a gondolatait” – emelte ki Neuer. Hozzátette: esetükben mostantól „minden további mérkőzés döntővel ér fel”.

Neuer elárulta, hogy a lefújás után a szállásukra hazafelé a buszon is beszéltek arról, ami történt, és minden étkezés közben azóta is visszatérő téma.

„Bátorságra és magabiztosságra van szükségünk, ami hiányzott Mexikó ellen, nem tudom, hogy miért" – nyilatkozta Neuer, aki szerint a német játékosoknak megint „egymásra kell találniuk", és akkor nem történhet meg velük újra az, ami az első fordulóban.

A világbajnok labdarúgó szerint a szakmai stáb majd meghozza a szükségesnek vélt változtatásokat a csoportkör következő összecsapására, a Svédország elleni szombati mérkőzésre, míg a futballisták biztosak abban, hogy képesek nyerni. Neuer közölte, hogy a német keretben nincs megosztottság a 2014-es vb-aranyérmes és a tavalyi Konföderációs Kupán győztes együttes tagjai között. A rutinos játékosok mindenben segítik a fiatalokat, akiknek fontos szerep jut a csapatban.

Az F-csoportban a németek a dél-koreaiak ellen játsszák az utolsó meccsüket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik