Vb 2018: Nem igazán értem, miért játszottunk így – Hummels

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2018.06.17. 20:06
null
Hummels szerint a szaúdiak elleni felkészülési meccs is figyelmeztető volt (Fotó: AFP)
Az 1982-es világbajnokság óta először fordult elő, hogy a német labdarúgó-válogatott nem tudta megnyerni a torna nyitó mérkőzését: az 1–0-s sikert követően Juan Carlos Osorio mexikói szövetségi kapitány nagyon boldogan nyilatkozott, és dicsérte a játékosait.

 

„Minden elismerést megérdemelnek a fiúk, kitaláltunk egy tervet, és ők ezt végre tudták hajtani. Hirving Lozano nagyszerű gólt szerzett, a csapat viselkedése, a szolidaritás és az elkötelezettség pedig meghozta az eredményt a címvédő ellen” – nyilatkozta Juan Carlos Osorio.

A kolumbiai szakember a győzelmet a szurkolóiknak ajánlotta, akik velük voltak a csapatépítés folyamatában. „A sikert szeretném megosztani a rajongóinkkal, mindazokkal, akik hittek bennünk. Illetve azokkal is, akik nem – miattuk is folytatjuk a munkát, hátha egy napon meggyőzzük őket” – tette hozzá.

„Sajnos nem a legjobban rajtoltunk, ez a helyzet ismeretlen számunkra. Szembe kell néznünk vele, mert a verseny folytatódik, és legközelebb muszáj nyernünk” – vélekedett Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya.

„Az első félidőben nagyon rosszul játszottunk. A passzok hatékonysága nem volt megfelelő, amikor pedig elveszítettük a labdát, ellenfelünk veszélyesen támadott, nagyon sebezhetőek voltunk” – mondta. Ugyanakkor elismerte, hogy sok lövést blokkoltak a mexikóiak, akik szervezetten védekeztek, és labdaszerzés után nagyon gyorsan mentek át támadásba. Kérdésre válaszolva elmondta: nem érte őket meglepetés abban a tekintetben, hogy tudták, a mexikói csapatnak jó játékosai vannak, akik magas színvonalon képesek futballozni.

„A következő mérkőzés meghatározó lesz a számunkra, azt meg kell nyernünk. Most az a feladat, hogy megtaláljuk a gyengébb játékunk okát, előfordul, hogy van ilyen. Ezzel együtt nem csüggedünk, tovább fogunk jutni” – tette hozzá

„Az első félidőben nem találtuk meg a megoldást, Mexikó okosabban futballozott. A második félidőre feljavultunk, az ellenfelünk elfáradt, a lehetőségeink legalább egy gólt ígértek. Most már nyomás alatt kell futballoznunk, nem kérdés, a hátralévő két mérkőzésen hat pontot kell szereznünk” – nyilatkozta Toni Kroos a ZDF-nek.

„Úgy játszottunk, mint Szaúd-Arábia ellen, csak sokkal jobb volt az ellenfél – mondta Mats Hummels, utalva a német válogatott utolsó felkészülési mérkőzésére, amelyen szűk 2–1-es siker született. – Néhány dolgot átbeszéltünk, például a könnyű labdavesztéseket és a védekezést, de sajnos nem tudtuk végrehajtani a tervet. Mexikó megérdemelte a győzelmet, amit megkönnyítettünk a számára. Most két meccset kell megnyernünk, különben nekünk véget ér a világbajnokság. Ez a pofon már túl későn jött. Nem igazán értem, miért játszottunk így, hiszen a szaúdiak ellen megkaptuk a figyelmeztetést.”

FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
F-CSOPORT, 1. FORDULÓ
NÉMETORSZÁG–MEXIKÓ 0–1 (0–1)

Moszkva, Luzsnyiki Stadion, 78 011 néző. Vezette: Fagani (iráni)
NÉMETORSZÁG: Neuer – Kimmich, J. Boateng, Hummels, Plattenhardt (Gomez, 79.) – Khedira (Reus, 60.), Kroos – Th. Müller, Özil, Draxler – Werner (Brandt, 86.). Szövetségi kapitány: Joachim Löw
MEXIKÓ: Ochoa – H. Moreno, H. Ayala, Gallardo, Salcedo – H. Herrera, Guardado (R. Márquez, 74.), Layún – Lozano (R. Jiménez, 66.), Vela (E. Álvarez, 58.), J. Hernández. Szövetségi kapitány: Juan Carlos Osorio
Gólszerző: Lozano (35.)
Sárga lap: Th. Müller (83.), Hummels (84.), ill. Moreno (40.), H. Herrera (90.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik