Vb 2018: „Nem akartam látni a franciák ünneplését” – Courtois kikapcsolta a tévét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.16. 12:40
null
Courtois nem volt kíváncsi a belgákat legyőző franciák ünneplésére (Fotó: AFP)
A belga labdarúgó-válogatott sztárja, az oroszországi világbajnokság legjobb kapusának megválasztott Thibaut Courtois az RTBF nevű belga televízióadónak elmondta, nem volt kíváncsi a franciák ünneplésére, ezért a vb-döntő 94. percében kikapcsolta a készülékét. Aztán mégis visszakapcsolta.

„Néztem a döntőt, de a 94. percben kikapcsoltam a tévét, mert nem akartam látni, ahogy a franciák ünneplik a győzelmüket – jelentette ki a Chelsea kapusa, akinek a klubtársai közül N’Golo Kanté és Olivier Giroud is a francia válogatottat erősíti. – De a teljes díjátadóról végül is nem maradtam le. Amikor a csapattársaim szóltak, hogy engem választottak meg a legjobb kapusnak, visszakapcsoltam a tévét, és néztem tovább a közvetítést. Óriási megtiszteltetés, nagyon örülök neki, hogy tudtam segíteni a csapatnak, de nem ez a legfontosabb. Minél messzebb akartam eljutni.”

Courtois az első kapus a 2002-es vb óta – amikor Oliver Kahnt szavazták meg posztján a legjobbnak –, aki nem világbajnok válogatott tagjaként kapta meg az Aranykesztyűt. A 2006-os tornán Gianluigi Buffont, a 2010-esen Iker Casillast, míg a 2014-esen Manuel Neuert díjazták.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik