Vb 2018: mindent megtesznek a szerbek az újabb büntetésért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.23. 19:50
A Costa Rica elleni első csoportmérkőzés után tízezer eurós büntetést kapott a Szerb Labdarúgó-szövetség, és várhatóan a Svájc elleni meccset követően sem kerülheti el a fegyelmi bizottság szigorát.

A pénteki kalinyingrádi összecsapáson több fotót is készült olyan szerb szurkolókról, akik a háborús bűnös Ratko Mladics fotójával ellátott pólókban és pulóverekben pózoltak a lelátón.

 

Arnesa on Twitter

Serbia fans wearing shirts with Ratko Mladic's face, the war criminal convicted of Genocide against Bosniak Muslims, & following the #SERSWI game Serbia fans chanting "Nož, žica, Srebrenica". Yeah, football is definitely political.




 

Mladicsot tavaly novemberben népirtás, emberiesség elleni és háborús bűncselekmények miatt életfogytiglani börtönbüntetéssel sújtotta a volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket vizsgáló hágai Nemzetközi Törvényszék.

Bécsben sem volt nyugodt a helyzet, a meccs alatt ugyanis szerb szurkolók összetűztek a rendőrökkel. A Szabad Magyar Szó beszámolója szerint négy személyt állítottak elő, akik a rendfenntartókra üvegeket és pirotechnikai eszközöket dobáltak.

A drukkerek a „Kés, kötél, Srebrenica” szlogent kiabálták, amely a szerbek győzelmi jelmondataként dicsőíti a srebrenicai népirtást. A boszniai szerb csapatok 1995 júliusában nyolcezer férfit és fiút mészároltak le a bosnyák városban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik