Vb 2018: „Mi keresnivalónk van még a fociban?!” – a nap kiakadása

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.11. 19:01
Élő adásban gurult dühbe rettenetesen az ESPN szakértőjeként dolgozó korábbi amerikai válogatott labdarúgó, Taylor Twellman, amikor biztossá vált, hogy az Egyesült Államok válogatottja lemarad a 2018-as oroszországi világbajnokságról.

A korábbi 30-szoros válogatott labdarúgó kirohanása – akárcsak az Egyesült Államok kvalifikációs kudarca – nem érhette váratlanul a televíziónézőket, hiszen szeptemberben az amerikai labdarúgás legendája, Alexi Lalas egyszer már „puhány, alulteljesítő, összetetovált milliomosoknak” titulálta a válogatott játékosait.

Twellman szerint már az rosszat ígért, hogy az amerikai férfiválogatott lemaradt az előző két olimpiáról, hiszen a távollétből kiolvasható volt: baj van az utánpótlással. Szerinte a párját ritkító megaláztatás nem a selejtezők alatt szolgáló két kapitány, Jürgen Klinsmann és Bruce Arena felelőssége, nem is kizárólag a szerda hajnali vereség következménye, hanem:

„Az egész amerikai labdarúgás csődjét szimbolizálják a történtek – füstölgött a magát is ostorozó Twellman. – Számolatlanul ömlik a pénz a Major League Soccerbe, a sportágba, és képtelenek vagyunk egy döntetlent kiharcolni Trinidad ellen?! Viccelnek velem? Ha ez sem ébreszt fel bennünket, akik az amerikai futballban dolgozunk, akkor elmebetegek vagyunk.”

„Természetesen” szóba került az is, hogy eközben Izland kijutott a vb-re…

„Izland körülbelül akkora, mint Corpus Christi városa Texasban, vagy Anaheim Kaliforniában, és mégis megoldották a feladatot, nekünk meg nem sikerült. Hát akkor mi keresnivalónk van még a fociban?! Ez egyszerűen nem történhetett volna meg, ilyen nincs!” – hitetlenkedett Twellman.

Ha a területi nagyságot illetően nem is, a lakosságszámok tekintetében valóban megáll az összehasonlítás…

A TELJES KIROHANÁST ITT KÍSÉRHETIK VÉGIG (ANGOL NYELVEN)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik