Svájc Lettországban nagy lépést tett Oroszország felé

Vágólapra másolva!
2017.09.03. 20:38
Svájc magabiztos győzelmet aratott Lettországban, ezzel továbbra is vezeti a világbajnoki selejtezők európai B-csoportját, míg a 3–0-s vereséget szenvedő házigazdák változatlanul a csoport utolsó helyén állnak.
Háromszor örülhettek a fehér mezesek (Fotó: AFP)
Háromszor örülhettek a fehér mezesek (Fotó: AFP)
Háromszor örülhettek a fehér mezesek (Fotó: AFP)
Háromszor örülhettek a fehér mezesek (Fotó: AFP)
Háromszor örülhettek a fehér mezesek (Fotó: AFP)

VB-SELEJTEZŐK
EURÓPA
B-CSOPORT, 8. FORDULÓ

Lettország–Svájc 0–3 (
Seferovic 9., Dzemaili, 55., Rodríguez 58. – 11-esből)
Riga, Skonto Stadion. Vezette: Gözübüyük (holland)

Úgy tűnt, lendületesen átrobog a svájci válogatott a sereghajtó letteken Rigában, hiszen Haris Seferovic – a lett kapuban álló Andris Vanins hatékony közreműködésével – olyan finom és pimasz perdítésből szerzett gólt a 9. percben, amiért kevésbé úri környéken lévő grundokról hazáig kergetik a gólszerzőt.

A lendület megmaradt, az átrobogás már kevésbé valósult meg a folytatásban, mert romlott a svájci koncentráció a vezetés megszerzése után. Pedig jobb összpontosítással a vendégek hamar eldönthették volna végleg a mérkőzés sorsát, ehelyett még Dzemaili révén egy tizenegyest is elpocsékoltak, ami a félidő vége felé majdnem visszaütött.

Az első játékrész végére ugyanis a hazaiak némileg átvették az irányítást, és több helyzettel, lövéssel is jelezték, nem adják fel a pontszerzésre irányuló reményeiket.

Hiába volt azonban minden lett bizakodás az esetleges egyenlítésben a második félidőben a vendégek az első negyedóra végére elrendezték a három pont sorsát. Előbb egy szép akció végén az addig nagyon pechesen futballozó Blerim Dzemaili duplázta meg a vendégek előnyét, majd három perccel később Ricardo Rodríguez váltotta gólra a svájciak javára ezen az estén megítélt második büntetőt.

Ezzel gyakorlatilag a lényeges kérdések eldőltek a találkozón, és ugyan az utolsó percekben a vendégek valósággal odaszögezték a letteket saját kapujuk elé, az eredmény már nem változott.
Svájc az újabb magabiztos győzelemmel továbbra is hibátlanul vezeti a B-csoportot, míg Lettország továbbra is kitartóan őrzi utolsó helyét.

VB-SELEJTEZŐK
EURÓPA
B-CSOPORT, 8. FORDULÓ

Lettország–Svájc 0–3 (
Seferovic 9., Dzemaili, 55., Rodríguez 58., 11-esből)

Korábban
Feröer–Andorra 1–0
(G. Sörensen 32.)

A 2018-as labdarúgó-világbajnokság európai kvalifikációjának B-csoportjában Feröer 1–0-ra legyőzte Andorrát, és két pontra megközelítette a Portugália ellen 1–0-ás vereséget szenvedő magyar válogatottat.

A feröeri nemzeti csapat történelme során először szerzett négy meccsen is legalább egy pontot Eb- vagy vb-selejtezőben, ráadásul már nyolc pontnál jár a mostani kvalifikációban, amivel megdöntötte a 2002-es rekordját (akkor hét ponttal zárta a világbajnoki selejtezőket).

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svájc8 818– 3+1524
2. Portugália8 7128– 4+2421
3. MAGYARORSZÁG8 31411– 9 +210
4. Feröer8 224 4–15–11 8
5. Andorra8 116 2–17–15 4
6. Lettország8 17 3–18–15 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik