nemzetisport.hu 2018.05.28 13:14 Frissítve: 2018.05.28 13:21

Vb 2018: Hiba lenne elvinni Nainggolant – Martínez

Roberto Martínez, a belga válogatott szövetségi kapitánya úgy véli, nagyot hibázna azzal, ha Radja Nainggolant, az AS Roma sztárját elvinné az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra.

A szövetségi kapitány szerint hiba lenne elvinni a vb-re Radja Nainggolant (Fotó: AFP)

 

Mint ismert, Radja Nainggolan lemondta a válogatottságot, miután nem került be a belgák 28 fős, bő vb-keretébe sem.

A belga szurkolók a döntést követően aláírásgyűjtést indítottak annak érdekében, hogy a középpályás bekerülhessen a keretbe. Roberto Martínez szövetségi kapitány most bővebben beszélt a nagy port kavaró elhatározásról.

„Tisztában voltam vele, hogy ez a döntésem nem tesz majd népszerűbbé. Persze, talán könnyebb lett volna, ha másként választok, de az mindenki számára hiba lett volna. Egyszerű lenne, ha azt a huszonhárom játékost vinném ki, akikre a legtöbben számítanak, de akkor a világbajnokságon aztán rádöbbenhettem volna, hogy nem mindenki azt csinálja, amit kérek tőle.”

„Nehéz döntést hoztam meg. Nem azért, mert így akartam, hanem a teljesítményeket figyeltem, és azt, hogy a válogatottnak és a különböző egységeknek mire van szükségük, hol és milyen stílusú játékos kell. Mi profi és igazságos döntést hoztunk, és nem az elmúlt hetek alapján tettünk így, hanem olyan információk alapján, amiket az elmúlt két év alatt gyűjtöttünk össze. Ismétlem, könnyebb lett volna másként dönteni, de az mindenki szempontjából hiba lett volna, és nem az lett volna a megfelelő választás.”

„Bízom a meglévő információimban. A szövetség által kapott dolgokat használom, emellett beszélgettem az edzőkkel, akik együtt dolgoznak a játékosokkal, emellett persze azt is nézem, hogy a válogatottban ki és milyen szerepet tölthet be. Nem a »nevekre« bökök rá, a lényeg, hogy a nemzeti csapat számára milyen hasznot tud hozni egy játékos. Talán pár döntés nem lesz népszerű, de ez a szövetségi kapitány feladata. Vannak, akik megérdemlik a válogatottságot, de mégsem kerülnek be a keretbe, sajnos csak huszonhárom játékost vihetek el magammal.”

A belgák Panamával, Tunéziával és Angliával találkoznak a G-csoportban a június 14-én rajtoló, oroszországi vb-n. A jelenleg 28 fős keretet június 4-éig kell 23 játékosra csökkentenie Martíneznek.

2018.12.23 16:19:50

Foci vb 2018 FARKAS MÁTÉ

Ezek voltak a nyári futball-vb legjobb és legrosszabb reklámjai – szakértői toplista.

2018.07.23 20:28:23

Foci vb 2018 nemzetisport.hu

Igazán lírai: Wendell Lira majdnem öngyilkos lett, de a trófea megváltoztatta az életét, majd Oroszországban...

2018.07.17 16:53:30

Foci vb 2018 MAROSI GERGELY

A rugalmasság, a pragmatizmus és a reaktív futball nyert, az unalomba dermedő labdabirtoklás vesztett a vb-n.

2018.07.16 23:30:24

Foci vb 2018 VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A kulijátékosoknak a perisici szintet kellene karcolgatniuk.

2018.07.16 23:28:31

Foci vb 2018 SZELI MÁTYÁS

ALAPVONAL. Ezért is írom le immáron sokadszorra, a most véget érő torna, a válogatott futball »állapota« újabb bizonyítéka annak, hogy minőségileg rosszat tesz a világbajnokságnak a négy vagy nyolc év múlva esedékes létszámemelés.