Vb 2018: Harry Kane újra gólt szerzett, Anglia győzött

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.02. 20:17
null
Kenneth Omeruo és Harry Kane csatája (Fotó: AFP)
Anglia labdarúgó-válogatottja 2–1-re legyőzte Nigériát a világbajnokságra hangoló két csapat szombat kora esti londoni felkészülési mérkőzésén.

A közelmúltban elhunyt világbajnok Ray Wilson, valamint a szintén sokszoros angol válogatott Ray Wilkins emlékére gyászszünettel kezdődött a mérkőzés – aztán ahogy útjára indult a labda, már jött is a vezető hazai gól: a 7. percben Kieran Trippier szögletét követően Gary Cahill fejelt a vendégek kapujába (1–0).

A folytatásban is az angolok irányítottak, Gareth Southgate csapata lendületes támadásokat vezetett, és a játékrész hajrájában Harry Kane lövése is beakadt a meglehetősen pontatlan futballt bemutató nigériaiak hálójába (2–0).

Egy kis stat: Kane nyolc gólt szerzett a legutóbbi hét válogatott meccsén; a Tottenham játékosai 11-ben benne voltak (gól, gólpassz) a válogatott legutóbbi 15 góljából. (Opta)

Gernot Rohr négyet cserélt a szünetben, és az újrakezdést követően az afrikai együttes azonnal szépített: a 47. percben Odion Ighalo lövése a kapufáról még kipattant, de Alex Iwobi duplázásából már gól lett – méghozzá minden idők első nigériai találata az angol válogatott ellen (2–1).

A nigériaiak szervezettebb játékkal rukkoltak ki a második félidőben, benne volt a levegőben az egyenlítés, de végül újabb gól nem született – a második játékrészre valamelyest visszaeső angolok 2–1-re megnyerték a mérkőzést.

Egy kis stat: Anglia eddig 18 meccset játszott az afrikai szövetségbe (CAF) tömörült válogatottak ellen, és még egyszer sem kapott ki (Gracenote).

ÖSSZEFOGLALÓ

VB-FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
ANGLIA–NIGÉRIA 2–1 (2–0)
London,
Wembley Stadion, 70 025 néző. Vezette: Guida (olasz)
ANGLIA: Pickford – Trippier, Walker, G. Cahill, Stones, A. Young (Rose, 68.) – Lingard (Loftus-Cheek, 77.), Dier, Alli (Delph, 82.) – Kane (Welbeck, 73.), Sterling (Rashford, 73.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
NIGÉRIA: Uzoho – Shehu (Ebuehi, a szünetben), Troost-Ekong, Balogun (Omeruo, a szünetben), Idowu – Onazi (Etebo, a szünetben), Obi (Ogu, a szünetben) – Iwobi, Mikel, Moses (Musa, 63.) – Ighalo (Iheanacho, 77.). Szövetségi kapitány: Gernot Rohr
Gólszerző: G. Cahill (7.), Kane (39.), ill. Iwobi (47.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik