HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.07.03 11:25 Frissítve: 2018.07.03 12:13

Vb 2018: Griezmann a negyeddöntőben kislánya keresztapjával néz farkasszemet

Különös helyzet vár Antoine Griezmannra és Diego Godínra az oroszországi világbajnokság negyeddöntőjében, amikor Uruguay Franciaországgal csap össze pénteken. A francia támadónak az uruguayi védő nemcsak csapattársa az Atlético Madridban, hanem közeli barátja is, sőt Godín Griezmann kislányának a keresztapja.

 

Godín 2010 óta futballozik az Atlético Madridban, a nála öt évvel fiatalabb Griezmann 2014-ben csatlakozott az Atléticóhoz. A fővárosi egyesület színeiben együtt nyertek Spanyol Szuperkupát és Európa-ligát, valamint 2016-ban a döntőig meneteltek a Bajnokok Ligájában.

A két remek játékos között szoros barátság alakult ki az évek során – olyannyira, hogy a francia támadó 2016-ban született kislányának, Miának Godín a keresztapja.

„Diego nagyszerű barát, minden nap találkozunk. Nemcsak az öltözőben, hanem a magánéletben is sok időt töltünk együtt. Ezért ő a lányom keresztapja. Különleges lesz az Uruguay elleni mérkőzés, de biztosan remek mérkőzés vár ránk. Amikor érdeklődött irántam az Atlético, tőle érdeklődtem a klub felől, ő győzött meg arról, hogy szerződjek Madridba” – nyilatkozta Griezmann hétfőn a franciák oroszországi edzőtáborában hozzátéve, hogy Godín fontos szerepet játszott abban is, hogy a nyáron nem hagyja el a Madridot.

A 27 éves csatár nagy rajongója az uruguayi kultúrának. A Real Sociedadban az uruguayi válogatott Carlos Bueno csapattársa volt, Griezmann gyakran nézett vele Penarol-meccseket. Bueno volt az, aki megszerettette a franciával a matéteát, a dél-amerikaiak által közkedvelt italt. Griezmann szerint a játéka hasonlít az uruguayi labdarúgókéhoz, például Cavaniéra vagy Godínéra, akik mindent feláldoznak a csapatukért, segítik társaikat és sohasem adják fel.

A két sztár Instagram-oldalán fotók és videók tucatjai bizonyítják mély barátságukat. A két család gyakran tölti együtt szabadidejét. Amikor Godín és az uruguayi válogatott kiharcolta a világbajnoki szereplést, Griezmann egy uruguayi válogatott mezben várta klubtársát a madridi reptéren.

 

Godínék Griezmann kislányának születésnapi buliján:

Celebrando los 2 añitos de Mía!!

57.2k Likes, 314 Comments - Diego Godín (@diegogodin) on Instagram: "Celebrando los 2 añitos de Mía!!"Godín, Griezmann és Mia:

1.2m Likes, 4,948 Comments - Antoine Griezmann (@antogriezmann) on Instagram: ""Godín és három uruguayi barátja, valamint Griezmann, aki matéteát iszik:

Que buena visita!!! 4 uruguayos y un francés... y quién tiene el mate?

36.9k Likes, 280 Comments - Diego Godín (@diegogodin) on Instagram: "Que buena visita!!! 4 uruguayos y un francés... y quién tiene el mate?"Baráti sütés-főzés – Kokéval és Moyával:

Domingo en familia y amigos!!!!

11.5k Likes, 63 Comments - Diego Godín (@diegogodin) on Instagram: "Domingo en familia y amigos!!!!"Szobatársak:

Ya concentrados para el partido de mañana con @antogriezmann

16k Likes, 110 Comments - Diego Godín (@diegogodin) on Instagram: "Ya concentrados para el partido de mañana con @antogriezmann"Godín „uruguayi” barátaival:

‪Felicitar al equipo por la victoria. Les dejo una foto con mis dos amigos uruguayos, Papote y @antogriezmann ‬

32k Likes, 93 Comments - Diego Godín (@diegogodin) on Instagram: "‪Felicitar al equipo por la victoria. Les dejo una foto con mis dos amigos uruguayos, Papote y..."


 

#Repost @antogriezmann with @repostapp Estrenando el parillero nuevo con terrible asado uruguayo !!! #Papote #Mate

37.3k Likes, 140 Comments - Diego Godín (@diegogodin) on Instagram: "#Repost @antogriezmann with @repostapp Estrenando el parillero nuevo con terrible asado"Edzésen:

Preparados para el importante partido de Copa de mañana y estrenando las nuevas botas @pumafootball

13.1k Likes, 51 Comments - Diego Godín (@diegogodin) on Instagram: "Preparados para el importante partido de Copa de mañana y estrenando las nuevas botas @pumafootball "


 

Casi me movés @antogriezmann

40.4k Likes, 100 Comments - Diego Godín (@diegogodin) on Instagram: "Casi me movés @antogriezmann "


A kosárpályán:

Quinto partido @papote.gonzalez @diegogodin

418.4k Likes, 3,067 Comments - Antoine Griezmann (@antogriezmann) on Instagram: "Quinto partido @papote.gonzalez @diegogodin"


Születésnapi jókívánság:

Hoy es el cumpleaños de un ejemplo para mi y un gran amigo ! @diegogodin

487.4k Likes, 1,235 Comments - Antoine Griezmann (@antogriezmann) on Instagram: "Hoy es el cumpleaños de un ejemplo para mi y un gran amigo ! @diegogodin "


 


 

2018.12.23 16:19:50

Foci vb 2018 FARKAS MÁTÉ

Ezek voltak a nyári futball-vb legjobb és legrosszabb reklámjai – szakértői toplista.

2018.07.23 20:28:23

Foci vb 2018 nemzetisport.hu

Igazán lírai: Wendell Lira majdnem öngyilkos lett, de a trófea megváltoztatta az életét, majd Oroszországban...

2018.07.17 16:53:30

Foci vb 2018 MAROSI GERGELY

A rugalmasság, a pragmatizmus és a reaktív futball nyert, az unalomba dermedő labdabirtoklás vesztett a vb-n.

2018.07.16 23:30:24

Foci vb 2018 VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A kulijátékosoknak a perisici szintet kellene karcolgatniuk.

2018.07.16 23:28:31

Foci vb 2018 SZELI MÁTYÁS

ALAPVONAL. Ezért is írom le immáron sokadszorra, a most véget érő torna, a válogatott futball »állapota« újabb bizonyítéka annak, hogy minőségileg rosszat tesz a világbajnokságnak a négy vagy nyolc év múlva esedékes létszámemelés.