Vb 2018: fegyveres rablás Argentínában – Panini-matricák miatt!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.06. 22:25
null
A rablás tárgya (Fotó: lanacion.com.ar)
Napokon belül kezdetét veszi a 2018-as labdarúgó-világbajnokság, a részt vevő országokban óriási a várakozás, de még ezek közül is kiemelkedik az argentínai vb-láz...

 

Szokványos dolog, hogy egy futballal kapcsolatos nagyobb eseményre a Panini cég matricás albumokat gyárt. A rendszer egyszerű, az emberek megveszik a csomagokat, aztán beragasztják az albumba a sztárokat.

Igen ám, de gyakran ismétlődnek a játékosok, mások pedig nem nagyon akarnak felbukkanni a sokadik vásárlás során sem, így igencsak nehéz teljessé tenni a kollekciónkat.

Ahogyan az lenni szokott, Argentínában is szoktak a gyűjtők egymással cserélni, hogy megkaparintsák a hiányzó darabokat, de vannak, akik a tömeges „beszerzésben” hisznek.

Egy felfegyverzett csoport ugyanis Buenos Aires vonzáskörzetében kirabolt egy nyomdát, ahonnan 638 dobozni matricát lovasítottak meg. Dobozonként tíz csomag, csomagonként öt matrica található, így összesen 31900 matricát zsákmányoltak. Egy csomag amúgy helyi árfolyamon 15 pesóba (mintegy 163 forintba) kerül, a 6380 csomag így összesen valamivel több mint egymillió forintba kerül(t volna).

Ritka kincs a teljesen teli album (Fotó: elpais.com)
Ritka kincs a teljesen teli album (Fotó: elpais.com)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik