Vb 2018: Ez minden idők legrosszabb argentin csapata – Ardiles

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.22. 19:06
null
Adj labdát Messinek, és várj a csodára! (Fotó: AFP)
Az argentin labdarúgás történetének legrosszabb válogatottján a világ legjobb játékosa sem tud segíteni, nyilatkozta Osvaldo Ardiles, a dél-amerikai válogatott világbajnok legendája.

 

 

Az 1978-as vb-aranyérmes válogatott középpályása a csütörtöki, Horvátország elleni 3–0-s vereség után kemény kritikával illette Jorge Sampaoli szövetségi kapitány taktikáját.

„Egy világbajnok válogatottból minden idők legrosszabb argentin csapata lett” – jegyezte meg keserűen azt követően, hogy a gárda az Izland elleni 1–1 után sima vereséget szenvedett a horvátoktól, így a csoportkör utolsó fordulójában szó szerint küzdenie kell a továbbjutásért.

A csütörtöki kudarc után Sampaoli azt nyilatkozta, hogy a csapattársak csak beárnyékolják Messi ragyogását, nincsen meg az a tökéletes összhang, ami kellene a sikerhez. Ardiles ezek után Sampaolit „szörnyű, arrogáns és tudatlan” emberként jellemezte.

„Még a világ legjobb játékosával sem tudott összerakni egy versenyképes együttest. Az A-terve az, hogy adj labdát Messinek, és várj a csodára. Ha az A-terv nem működik, akkor jöhet a B-terv, ami nincsen. Ahogy C- és D-terv sem.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik