Vb 2018: De Gea hibázott, Svájc ikszelt Spanyolországban

Vágólapra másolva!
2018.06.03. 22:51
null
De Gea hibáját Ricardo Rodríguez kegyetlenül kihasználta (Fotó: AFP)
A spanyol labdarúgó-válogatott 1–1-es döntetlent játszott a szintén az oroszországi világbajnokságra készülő Svájccal vasárnap este Villarrealban.

Meglehetősen eseménytelenül kezdődött a mérkőzés, így a spanyolok a 29. percben kissé váratlanul szerezték meg a vezetést: David Silva balról középre emelt labdáját Álvaro Odriozola 16 méterről, kapásból a kapu jobb oldalába küldte (1–0). A Real Sociedad 22 éves védőjének ez volt az első gólja a nemzeti csapatban.

Ez a gól egyébként azt jelentette, hogy a spanyol válogatott sorozatban 19. meccsén is szerzett gólt – ennél csak egyszer volt hosszabb szériája a spanyoloknak, akkor egymás után 20 meccs után maradtak gól nélkül.

Álvaro Odriozola gólja

A második félidőben egyik csapat sem tudott igazán nagy helyzeteket kialakítani a másik kapuja előtt, a svájciaknak azonban így is sikerült egyenlíteniük. A 62. percben Stephan Lichtsteiner lövését David de Geának nem sikerült megfogni, a lecsorgóra labdára pedig Ricardo Rodríguez csapott le a leggyorsabban, majd közelről a hálóba pofozta (1–1).

Ricardo Rodríguez gólja

A hajrában felpörögtek a spanyolok, ám Lucas Vázquez pazar kiugratása után Rodrigo nagy helyzetben a kapusba lőtte a labdát, majd Nacho előbb lábbal, aztán fejjel is hiába veszélyeztetett – előbbi kísérleténél a kapufa segítette ki a svájciakat –, az eredmény már nem változott, Spanyolország 1–1-es döntetlent játszott Svájccal.

A vb előtti utolsó felkészülési mérkőzésen Svájc Japánt fogadja Luganóban, míg Spanyolország már Oroszországban (egészen pontosan Krasznodarban) Tunéziával méri össze az erejét.

VB-FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
SPANYOLORSZÁG–SVÁJC 1–1 (1–0)

Villarreal. Vezette: Kovács I. (romániai)
SPANYOLORSZÁG: De Gea – Odriozola (Nacho, 70.), Piqué, Azpilicueta, Jordi Alba (Monreal, 78.) – Koke, Thiago – Aspas (L. Vázquez, a szünetben), D. Silva (Asensio, 60.), Iniesta (Saúl, 55.) – D. Costa (Rodrigo, 60.)
Szövetségi kapitány: Julen Lopetegui
SVÁJC: Sommer – Lichtsteiner (Lang, 63.), Schär (Djourou, a szünetben), Akanji, R. Rodríguez (Moubandje, 78.) – V. Behrami (Fernandes, 63.), Zakaria – Shaqiri, Dzemaili (Embolo, a szünetben), Zuber – Seferovic (Drmic, a szünetben)
Szövetségi kapitány: Vladimir Petkovic
Gólszerző: Odriozola (29.), ill. R. Rodríguez (62.)

KORÁBBAN
Brazília–Horvátország 2–0(Neymar 69., Firmino 93.)
Costa Rica–Észak-Írország 3–0(Venegas 30., J. Campbell 46., Calvo 66.)
Szaúd-Arábia–Peru 0–3(A. Carrillo 20., P. Guerrero 41., 64.)

TOVÁBBI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Albánia–Ukrajna 1–4(Ndoj 89., ill. Konopljanka 31., 90., Jarmolenko 36., 45+1.)
Andorra–Zöld-foki-szigetek 0–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik