Vb 2018: brazil siker a horvátok ellen, Neymar góllal tért vissza

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.03. 17:53
null
Neymar pazar góllal tért vissza a pályára a sérülése után (Fotó: AFP)
Az egyaránt a 2018-as labdarúgó-világbajnokságra készülő Brazília és Horvátország Liverpoolban játszott felkészülési mérkőzést vasárnap délután. A sérülése után teljesen felépülő Neymar február 25-e után lépett ismét pályára tétmérkőzésen, és ha már ott volt, remek góljával vezetést is szerzett a dél-amerikai együttesnek, amely a ráadásban Roberto Firmino góljával állította be a 2–0-s végeredményt.

Két rendkívül jó erőkből álló válogatott találkozott egymással vasárnap délután Anfielden: a brazilok a horvátokkal csaptak össze Liverpoolban. Az első félidőben nem született gól, helyzetek is csak elvétve akadtak, parázs jeleneteknek azonban annál inkább: Andrej Kramaric például nagyon keményen letalpalta Thiago Silvát (egy sárga lapért), míg a másik oldalon Sime Vrsaljkót és Domagoj Vidát is ápolni kellett.

A második félidőre érkezett Neymar, aki több mint három hónap után lépett ismét pályára: a Paris Saint-Germain 26 éves játékosa még február 25-én sérült meg a Marseille elleni bajnokin, ezért március elején meg kellett operálni a bokáját, s a PSG.ben már nem id tudott pályára lépni a szezonban.

Neymar jól szállt be a meccsbe, a 69. percben pedig a vezetést is megszerezte a braziloknak: egy remek támadás végén Coutinho ugratta ki, ő pedig védhetetlenül a léc alá küldte a labdát. 1–0

Neymar gólja

Sokáig úgy tűnt, újabb gól már nem is születik a mérkőzésen, a ráadásban azonban Casemiro felívelése után Roberto Firmino is beköszönt, így Brazília 2–0-ra legyőzte Horvátországot.

Firmino gólja

A brazilok a vb előtt még Ausztriával mérkőznek meg, míg a horvátok Szenegállal csapnak össze utolsó felkészülési mérkőzésükön.

VB-FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
BRAZÍLIA–HORVÁTORSZÁG 2–0 (0–0)

Liverpool, Anfield. Vezette: Oliver (angol)
BRAZÍLIA: Alisson – Danilo, T. Silva, Miranda (Marquinhos, 65.), Marcelo (Filipe Luis, 60.) – Fernandinho (Neymar, a szünetben), Casemiro, Paulinho – Willian (Taison, 82.), G. Jesus (Firmino, 60.), Coutinho (Fred, 82.)
Szövetségi kapitány: Tite
HORVÁTORSZÁG: Subasic – Vrsaljko (Jedvaj, 87.), Lovren, Corluka (Caleta-Car, 52.), Vida – Badelj (Brozovic, 61.), Rakitic (Bradaric, 83.) – Rebic (Pjaca, 64.), Modric (Kovacic, 58.), Perisic – Kramaric
Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic
Gólszerző: Neymar (69.), Firmino (93.)

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Costa Rica–Észak-Írország 3–0 (Venegas 30., J. Campbell 46., Calvo 66.)
Szaúd-Arábia–Peru 0–3 (A. Carrillo 20., P. Guerrero 41., 64.)
Spanyolország–Svájc 1–1 (Odriozola 29., ill. R. Rodríguez 62.)

TOVÁBBI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Albánia–Ukrajna 1–4 (Ndoj 89., ill. Konopljanka 31., 90., Jarmolenko 36., 45+1.)
Andorra–Zöld-foki-szigetek 0–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik