Vb 2018: botrányos tunéziai–török meccs Genfben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.01. 22:27
Botrányos felkészülési mérkőzést játszott egymással a nyári labdarúgó-világbajnokságra készülő Tunézia és Törökország válogatottja. A törökök 90. percben esett egyenlítő gólja után a szurkolók a pályára özönlöttek, a svájci játékvezető pedig inkább lefújta a meccset.

Az eseménytelen első félidőt követően az 54. percben Cenk Tosun harcolt ki tizenegyest, amelyet értékesített is, így vezettek a törökök. Tunézia két perccel később Anisz Badri révén szépített, majd az 59. percben Cenk Tosun összeveszett a lelátót megtöltő tunéziai szurkolókkal, a kispad mellől kiabált nekik, ami miatt Fedayi San játékvezető kiállította.

Az emberelőnyt kihasználta a tunéziai válogatott, Ferdzsani Szaszi góljával fordított. Ám a végén a törökök a Freiburgban játszó Caglar Söyüncü góljával egyenlítettek, majd menekülhettek az öltözőbe, miután a pályára tóduló szurkolók kergetni vagy éppen ölelgetni kezdték őket.

Kaotikus pillanatok voltak, a játékosok azt sem tudták, féljenek vagy sem, de az első jelentések szerint szerencsére sérülés nem történt.

Az afrikai csapat az angolokkal, a belgákkal és a panamaiakkal találkozik a vb G-csoportjában.

VB-RÉSZTVEVŐ VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSE
Tunézia–Törökország 2–2 (Badri 56., Szaszi 79., ill. Cenk Tosun 54. – 11-esből, Söyüncü 90.)

CENK TOSUN KIÁLLÍTÁSA


A MÁSODIK TUNÉZIAI GÓL



AZ EGYENLÍTÉS ÉS A PÁLYÁRA ÖZÖNLŐ SZURKOLÓK


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik