Vb 2018: Azt kívántam, bárcsak kihajíthatnám a stadionból – Lovren

Vágólapra másolva!
2018.07.16. 13:57
null
Dejan Lovren legszívesebben kihajította volna a stadionból a berohanókat (Fotók: Twitter)
Nem ment le balhé nélkül az oroszországi labdarúgó-világbajnokság döntője, ugyanis a második félidő elején négy személy berohant a pályára, és rövid időre megszakította a mérkőzést. Az esettel kapcsolatban megszólalt a horvát válogatott védője, Dejan Lovren, aki iszonyatosan felhúzta magát.

 

Az akciót a Pussy Riot nevű orosz feminista punk-rock banda hajtotta végre, amely polgárpukkasztó fellépéseivel igyekszik társadalmi-politikai problémákra felhívni a figyelmet. A finálé 52. percében három nő és egy férfi szaladt a pályára játék közben, a biztonságiak rövid kergetőzés után ártalmatlanná tették és lekísérték őket a pályáról. Rendőrségi egyenruha illetéktelen használata és sportrendezvény megzavarása miatt indult ellenük eljárás.

„Borzasztóan dühös voltam, mert éppen jól futballoztunk abban az időszakban, erre meg jött a játékmegszakítás. Elvesztettem a fejem, megragadtam a srácot, és azt kívántam, bárcsak kihajíthatnám a stadionból” – elevenítette fel a történteket Lovren.

Az esetnél 2–1-re vezettek a franciák, és néhány perccel később rövid időn belül szerzett két góllal tovább növelték az előnyt, a horvátok csak közelebb zárkózni tudtak Mario Mandzukic révén, így 4–2-es sikerével Franciaország lett a világbajnok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik