Vb 2018: az olaszok nehezen, a spanyolok simán nyertek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.05. 22:43
null
Az izraeli Tal Ben Haim gyötri az olasz Marco Verrattit (Fotó: AFP)
A G-csoportban a spanyol labdarúgó-válogatott nyolc gólt szerzett Lichtenstein ellen, ebből hetet a második félidőben. Az olaszok Giorgio Chiellini kiállításával emberhátrányba kerültek, de két góllal felülmúlták Izraelt. Az Albánia–Macedónia mérkőzést a rossz időjárás miatt kedden fejezik be. A D-csoportban a szerbek otthon ikszeltek az írekkel, míg Wales simán legyőzte Moldovát. Az I-csoportban minden mérkőzésen 1–1-es döntetlen született.

VB 2018
SELEJTEZŐ
EURÓPAI ZÓNA, 1. FORDULÓ

D-CSOPORT
Szerbia–Írország 2–2 (Kosztics 62., Tadics 69. – 11-esből, ill. Hendrick 3., Murphy 80.)
Wales–Moldova 4–0 (Vokes 38., Allen 44., Bale 50., 95.)
KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
Grúzia–Ausztria 1–2 (Ananidze 78., ill. Hinteregger 16., Janko 42.)

G-CSOPORT
Izrael–Olaszország 1–3 (Ben Haim 35., ill Pelle 14., Candreva 31. – 11-esből, Immobile 83.)
Spanyolország–Liechtenstein 8–0 (Diego Costa 10., 66., Sergi Roberto 55., David Silva 59., 91., Vitolo 60., Morata 82., 83.)
Albánia–Macedónia 1–1 (Sadiku 9., ill. Alioszki 51.) – 77. percben heves esőzés miatt félbeszakadt

I-CSOPORT
Horvátország–Törökország 1–1 (Rakitic 44. – 11-esből., ill. Calhanoglu 45+3.)
Ukrajna–Izland 1–1 (Jarmolenko 41., ill. Finnbogasson 5.)
Finnország–Koszovó 1–1 (Arajuuri 18., ill. V. Berisha 60. – 11-esből)

G-CSOPORT

IZRAEL–OLASZORSZÁG

Giampiero Ventura első tétmérkőzésén ült az olasz válogatott kispadján. A 68 éves szakember a Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Candreva, Parolo, Verratti, Bonaventura, Antonelli – Éder, Pelle összeállításban küldte pályára csapatát.

A squadra azzurra már a 14. percben előnyhöz jutott, Antonelli laposan adott középre, ahol Graziano Pelle érkezett remek ütemben, majd segítette a labdát a kapuba, 0–1!

Az orosz játékvezető – aki az Eb-n az Izland elleni meccsünket vezette – a 31. percben tizenegyest ítélt a vendégek javára. A labda mögé Antonio Candreva állt, nem hibázott, a kapu bal alsó sarkába gurított, 0–2!

A 35. minutumban hazai letámadást követően Tal Ben Haim parádés góllal szépített. A 34 éves labdarúgó átemelte Buffont, esélye sem volt a rutinos kapusnak, 1–2!

Az 55. percben Giorgio Chiellini megkapta második sárga lapját, így mehetett zuhanyozni. A kiállítást követően Izrael új erőre kapott, nyomás alá helyezte az olasz védelmet, de jól állták a sarat a vendégek. Végül a 83. percben Ciro Immobile eldöntötte a találkozót, Buffon jó kirúgását követően vette be a jobb alsó sarkot, 1–3! Nehezen, de nyertek az olaszok.

SPANYOLORSZÁG–LICHTENSTEIN

Csakúgy, mint az olaszoknál, a spanyol válogatott kispadján is most ült először tétmeccsen az Európa-bajnokság után kinevezett szövetségi kapitány. Julen Lopetegui a De Gea – Sergi Roberto, Piqué, Ramos, Jordi Alba – Busquets, Koke – Vitolo, Thiago, David Silva – Diego Costa kezdő tizenegynek szavazott bizalmat.

Tíz percet kellett várniuk a leóni stadionba kilátogató szurkolóknak az első gólra. Ekkor Koke szabadrúgása után Diego Costa csúsztatott fejjel a labdába. 1–0!

Több lehetősége is volt a spanyol válogatottnak még az első félidőben, de újabb gól nem született az első 45 percben.

Jöttek viszont a találatok a második játékrészben, az 55. és a 60. perc között hármat gurítottak a hazaiak. Előbb Sergi Roberto volt eredményes, aki a harmadik meccsén az első gólját szerezte a válogatottban, majd David Silva is betalált. A Manchester City játékosa ezzel 27 gólnál tartott a válogatottban, amivel lehagyta Emilio Butraguenót, és beérte Fernando Morientest. Egy perccel Silva gólját követően Vitolo is betalált, neki ez volt pályafutása első találata a válogatottban, 0–4!

Nem kellett sokat várni az ötödik gólra sem, Diego Costa a 67. percben fejjel volt eredményes, miután lábbal nem tudott a kapuba találni, 5–0!

A végjátékban Álvaro Morata két perc alatt duplázott, majd David Silva is megszerezte második gólját, így 8–0 lett a mérkőzés vége.

ALBÁNIA–MACEDÓNIA – félbeszakítva

A 2016-os franciaországi Európa-bajnokságot is megjáró albán csapat a 9. percben előnybe került Armando Sadiku révén. A hazaiak egészen az 51. percig örülhettek, amikor Ezgjan Alioski egyenlített. A találkozó a 77. percben félbeszakadt a heves esőzés miatt, a hátralévő játékidőt kedden játsszák le a felek.

D-CSOPORT

SZERBIA–ÍRORSZÁG

Az írek már a 3. percben vezetést szereztek Belgrádban Jeffrey Hendrick találatával, és a második félidő közepéig tartották is előnyüket. Akkor azonban nyolc perc alatt fordított Szerbia, előbb Filip Kosztics, majd Dusan Tadics volt eredményes, utóbbi büntetőből. Mégsem született hazai győzelem, Daryl Murphynek ugyanis még volt válasza.

Shane Long (balra) és Braniszlav Ivanovics duettje (Fotó: AFP)
Shane Long (balra) és Braniszlav Ivanovics duettje (Fotó: AFP)

WALES–MOLDOVA

Wales Eb-formában játszott Moldova ellen, nem is fenyegette veszély a győzelmét. Gareth Bale előbb adott egy gólpasszt Sam Vokesnak, majd a szünet előtt Joe Allen duplázta meg az előnyüket. A második félidőben két gól született, mindkettő Bale révén. A 2014 szeptembere óta született 27 walesi gólból 14-ben főszerepet játszott Bale (vagy ő szerezte vagy ő adta a gólpasszt).

I-CSOPORT

HORVÁTORSZÁG–TÖRÖKORSZÁG

A várakozásoknak megfelelően a horvátok uralták a mérkőzést. Noha Ivan Rakiticék tisztességgel próbálkoztak, az első félidőben nem sikerült igazán nagy gólhelyzetet kialakítaniuk. A hazaiak a 44. percben tizenegyeshez jutottak, amelyet Rakitic értékesített is (1–0).

Sokáig azonban nem örülhettek, az első félidő hosszabbításában ugyanis Hakan Calhanoglu révén egyenlített Törökország.

A horvátok a második félidőben is nyomtak, ám mindez mit sem ért, a kaput ugyanis nem találták el, nem tudtak helyzeteket kidolgozni, így maradt az 1–1.

UKRAJNA–IZLAND

Az ötödik percben az Európa-bajnokság meglepetéscsapata, Izland vezetést szerzett az ukránok ellen. Alfred Finnbogasson kapott nagyszerű kiugratást, lövését ugyan kivédte Andrij Pjatov, ám a kapus pechére a labda az egyik ukrán védő fejéről visszapattant Finnbogasson elé, aki közelről az üres kapuba passzolt (0–1).

Ukrajna még az első félidő végén egyenlített: a 41. percben Andrij Jarmolenko 13 méterről kilőtte a kapu bal sarkát (1–1).

A hazaiak a második játékrészben óriási fölényt alakítottak ki, ám gólt nem sikerült szerezniük – a 83. percben ráadásul tizenegyest hibáztak.

FINNORSZÁG–KOSZOVÓ

Koszovó Finnországba látogatott első hivatalos nemzetközi tétmérkőzésén. A finnek a 18. percben Paulus Arajuuri találatával előnybe kerültek, miután egy szögletet követően nem tudott tisztázni a koszovói együttes.

A vendégek a második félidőben Valon Berisha tizenegyesből szerzett góljával végül pontot mentettek, az összecsapás 1–1-es döntetlennel zárult, így Koszovó megszerezte első pontját!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik