Vb 2018: az angolok sztárja bemutatott csapattársának – videó

Vágólapra másolva!
2017.09.05. 10:48
Mint megírtuk, az angol labdarúgó-válogatott hazai pályán 2–1-re legyőzte Szlovákiát a világbajnoki selejtezősorozat európai zónájának nyolcadik fordulójában, ezzel nagy lépést tett a kijutás felé. Az összecsapáson történt egy érdekes jelenet, miután Dele Alli a középső ujját használva nemes egyszerűséggel bemutatott... de kinek is?

Allit Martin Skrtel szerelte a szlovákok tizenhatosánál az angol középpályás szerint szabálytalanul, ám a játékvezetőt továbbot intett. Sőt, gyorsan hátat is fordított, hiszen másodpercekkel később Jordan Henderson faultolt a másik térfélen, így oda sietett Clément Turpin bíró, aki amikor hátat fordított, Alli megtette azt a bizonyos kézmozdulatot. A mérkőzés után elindult a találgatás, az angolok 21 esztendős sztárja vajon kinek szánta a „kedves” gesztust.

Dele Alli közösségi oldalán a tippelgetésre reagálván elárulta, a mutogatás csupán vicc volt, és a támadó korábbi tottenhames csapattársának, a nyáron a Manchester Cityhez szerződő Kyle Walkernek szólt – ezt Gareth Southgate szövetségi kapitány is megerősítette, hozzátéve, „a két játékos csak szórakozott egymással, még ha ez elég furcsa módja is volt a kommunikációnak.”

Igen ám, csakhogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséget (FIFA) nem igazán hatotta meg Alli magyarázkodása, és elképzelhető, hogy a szövetség fegyelmi vizsgálatot indít a játékos ellen, mivel több kameraállásból is úgy tűnik, hogy Alli Clément Turpin játékvezetőnek mutogatott.


VB-SELEJTEZŐK
EURÓPA

F-CSOPORT, 8. FORDULÓ
Anglia–Szlovákia 2–1 (Dier 37., Rashford 59., ill. Lobotka 3.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik