Vb 2018: Arnautovic megmentette az osztrákokat Bécsben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.06. 22:41
null
Arnautovic kétszer rántotta le a győzelem felé vezető útról Bale-éket (Fotó: Action Images)
A selejtezősorozatot győzelemmel kezdő csapatok összecsapásán Ausztria kétszer egyenlített Wales ellen Bécsben, míg a szeptemberben egymással ikszelő szerbek és írek győztek – így a 2018-as vb európai selejtezősorozatának D-csoportjában két játéknap után négy négypontos csapat áll.

Remek meccset játszott egymással Bécsben a selejtezőt szeptemberben egyaránt győzelemmel kezdő Ausztria és Wales. Az Eb-elődöntős vendégek Joe Allen távoli lövésével jutottak vezetéshez, majd hat perccel később Marko Arnautovic egyenlített fejes góllal. Az egyre magabiztosabban futballozó osztrákok az első félidő végén ismét hátrányba kerültek, Gareth Bale hatalmas bedobása után James Chester fejelt kapura, Robert Almer hárított, de a labdát épp az előtte elterülő Kevin Wimmerre pattintotta, akiről az a kapuba jutott.

A fordulás után Arnautovic a walesi védelem megingását kihasználva újra egyenlített, s teljesen nyílttá vált a második félidő, az eredmény azonban már nem változott.

A walesiektől a nyitányon egy négyest kapó Moldova Szerbiát látta vendégül, s ezúttal sem járt sikerrel. Filip Kosztics, Braniszlav Ivanovics és Dusan Tadics góljaira nem jött válasz, a szerbek megszerezték első győzelmüket.

Az első fordulóban Szerbiában pontot szerző írek is három ponttal gazdagodtak, miután Seamus Coleman pazar egyéni akcióból megszerezte első válogatott gólját Grúziában, és ezzel el is döntötte a meccset. A találkozón hosszú kényszerszünetre volt szükség, mivel Robbie Brady és Szolomon Kvirkvelia összefejelését követően az eszméletlenül elterülő írt percekig ápolni kellett – végül hordágyon, oxigénmaszkkal az arcán vitték le, s már integetett a közönségnek.

A grúzok Moldovához hasonlóan pont nélkül állnak.

VB 2018
SELEJTEZŐ
EURÓPAI ZÓNA, 2. FORDULÓ
D-CSOPORT

Ausztria–Wales 2–2 (Arnautovic 28., 48., ill. Allen 22., Wimmer 45. – öngól)
Moldova–Szerbia 0–3 (Kosztics 19., Ivanovics 37., D. Tadics 59.)
Írország–Grúzia 1–0 (Coleman 56.)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Wales 2 1 1 6–2 +4 4
2. Szerbia 2 1 1 5–2 +3 4
3. Ausztria 2 1 1 4–3 +1 4
4. Írország 2 1 1 3–2 +1 4
5. Grúzia 2 2 1–3 –2 0
6. Moldova 2 2 0–7 –7 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik