Sokk! A horvátok darabjaira szedték az argentin válogatottat

BACSKAI J. (közvetítés), BORBÉLY L. (összefoglaló)BACSKAI J. (közvetítés), BORBÉLY L. (összefoglaló)
Vágólapra másolva!
2018.06.21. 19:45
null
Az argentinok lába alól kicsúszott a talaj Nyizsnyij Novgorodban – lehet, hogy már nem rajtuk múlik a folytatás (Fotó: AFP)
Horvátország 3–0-ra legyőzte Argentínát a labdarúgó-világbajnokság D-csoportjának rangadóján, így a négy évvel ezelőtt döntőt játszó dél-amerikai csapat két mérkőzés után egy ponttal áll.

FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
D-CSOPORT, 2. FORDULÓ

ARGENTÍNA–HORVÁTORSZÁG 0–3 (0–0)
Nyizsnyij Novgorod, Nyizsnyij Novgorod Stadion, 43 319 néző. Vezette: Ermatov (üzbég)
ARGENTÍNA:
Caballero – Tagliafico, Otamendi, Mercado – Acuna, Mascherano, E. Pérez (Dybala, 68.), Salvio (Pavón, 56.) – Meza, Agüero (Higuaín, 54.), Messi. Szövetségi kapitány: Jorge Sampaoli
HORVÁTORSZÁG:
Subasic – Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinic – Rakitic, Brozovic – Rebic (Kramaric, 57.), Modric, Perisic (Kovacic, 82.) – Mandzukic (Corluka, 93.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic
Gólszerző: Rebic (53.), Modric (80.), Rakitic (91.)
Sárga lap: Mercado (51.), Otamendi (85.), Acuna (87.), ill. Rebic (39.), Mandzukic (58.), Vrsaljko (67.), Brozovic (94.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország 2 2 5–0 +5 6
2. Izland 1 1 1–1 0 1
3. Argentína 2 1 1 1–4 –3 1
4. Nigéria 1 1 0–2 –2 0


SZAVAZÁS

Értékelje az argentin válogatott tagjainak teljesítményét!

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Rengeteg kemény, helyenként a sportszerűség határát is túllépő belépőt hozott az első félidő, amelyben azért időnként szerencsére a játék is átvette a szerepet.

Az első fél óra leteltével például mindkét csapat könnyedén vezetést szerezhetett volna, de előbb Pérez lőtt 10 méterről az üresen maradt kapu mellé, majd a berobbanó Mandzukic fejese kerülte el a jobb alsó sarkot.

A játékrész végén Rebic kapott zseniális indítást Modrictól, ám a labdaátvétel nem jött össze neki, így odalett a ziccer.

Az első félidő nem Lionel Messiről szólt, a Barcelona aranylabdás sztárja szinte észrevehetetlen volt, senki sem tudott kettőnél több pontos passzt eljuttatni hozzá, összesen hússzor ért a labdához – még az argentin kapus is többször avatkozott játékba...

Caballero aztán az 54. percben is hozzáért... Nagyon suta mozdulata tökéletes felpörgetést eredményezett Rebicnek, aki kapásból óriási gólt ragasztott a léc alá (0–1).

Az argentinok tíz perccel később Messi közeli próbálkozásával veszélyeztettek, azonban igazi átütőerőt Higuaín és Dybala beállítása sem eredményezett.

A 80. percben eldőlt a meccs, Modric egy lövőcsel után óriási gólt ragasztott a kapu bal oldalába (0–2).

A dél-amerikaiak pedig hiába igyekeztek szépíteni, Messinek ezen a napon semmi nem jött össze, nem úgy klubtársának, Rakiticnek, akit előbb fejbe rúgott Otamendi, majd „bosszúból” egy elég megalázó gólt szerzett a 91. percben (0–3).

A horvátok a sima győzelmükkel bebiztosították a továbbjutásukat, az argentinok pedig 11 csoportmeccs után kaptak ki ismét a vb-k ezen fázisában.

SZAVAZÁS

Értékelje a horvát válogatott tagjainak teljesítményét!

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik