Vb 2018: Anglia győzelemmel zárta a felkészülést

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.07. 22:54
null
Marcus Rashford parádés gólt lőtt Kaylor Navasnak (Fotó: AFP)
Az angol labdarúgó-válogatott 2–0-ra legyőzte a hozzá hasonlóan vb-résztvevő Costa Ricát az oroszországi torna előtt utolsó felkészülési mérkőzésén.

Az angolok az utolsó felkészülési mérkőzésüket játszották a 14-én kezdődő világbajnokság előtt, a főpróbát az Elland Roadon tartották, ahol 2002-ben rendeztek utoljára válogatott meccset.

Bekezdtek a hazaiak, a nyolcadik percben Phil Jones fejese felülről érintette a kapufát, néhány perccel később aztán már valóban örülhetett a leedsi publikum: Marcus Rashford nagyjából 30 méterről bődületesen nagy gólt lőtt a nem túl jól helyezkedő Keylor Navasnak (1–0). A Manchester United támadójának ez volt a harmadik gólja a nemzeti csapatban, és érdekesség, hogy mindet olyan meccsen szerezte, amelyen a kezdőként számítottak rá.



Az angolok egyébként nem a legjobb összeállításukban szerepeltek, újoncot is avattak Trent Alexander-Arnold személyében. A Liverpool játékosa már a 17. debütáns Gareth Southgate 18 meccset számláló kapitánysága alatt.

Costa Ricánál a tartalékos angol csapat is jobb volt, a 76. percben tovább is növelte az előnyét: Dele Alli a kapus és egy védő közé passzolta be a labdát, a jó ütemben érkező Danny Welbeckpedig zavartalanul a kapuba fejelt öt méterről. 2–0

A „háromoroszlánosok” veretlenül zárták a felkészülést. Oroszországban majd Belgiummal, Tunéziával és Panamával találkoznak, míg Costa Rica 11-én játszik még egyet a belgákkal, mielőtt a vb-n összecsapna Brazíliával, Svájccal és Szerbiával.

VB-RÉSZTVEVŐ VÁLOGATOTTAK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSE
ANGLIA–COSTA RICA 2–0 (1–0)
Leeds, 57 823
néző. V: Kimura (japán)
ANGLIA: Butland (Pope, 65.) – Ph. Jones, Stones (G. Cahill, 65.), Maguire – Alexander-Arnold (Trippier, 64.), Henderson (Alli, 64.), Rose – Delph, Loftus-Cheek (Lingard, 79.) – Vardy (Welbeck, 61.), Rashford
Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
COSTA RICA: K. Navas – Waston, G. González, Calvo – Gamboa (I. Smith, 72.), Borges, Guzmán (Tejeda, 69.), Oviedo (Matarrita, 60.) – Campbell, Venegas (Bolanos, 61.) – Urena
Szövetségi kapitány: Óscar Ramírez
G: Rashford (13.), Welbeck (76.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik