Vb 2018: a németek nagyon könnyen elintézték a cseheket

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.08. 22:40
null
A nationalelf remekül játszva győzött Csehország ellen (Fotó: AFP)
A nagy fölényben játszó német labdarúgó-válogatott könnyedén nyert Csehország ellen a labdarúgó-világbajnoki selejtezők második fordulójának szombati mérkőzésén Hamburgban, így a meglepetésre Norvégiát is legyőző Azerbajdzsán előtt vezeti a csoportját.

 

Már a meccs első perceiben is egyértelműen a német válogatott volt a kezdeményező az Európa-bajnoksághoz képest alaposan átalakított Csehországhoz képest, amelynek ráadásul új szövetségi kapitánya is van a nyár közepe óta Karel Jarolím személyében. Sőt, a nationalelf nem csupán irányította a meccset, de már a 13. percben vezetést szerzett egy lenyűgöző támadás végén: pillanatok alatt futott végig a támadás, amelynek végén a bal oldalról érkező beadást a nagyon élő Mesut Özil toldotta meg Thomas Müller felé, aki a jobb alsóba továbbított. A németek tízese a 35. gólpasszát jegyezte, amióta bemutatkozott a válogatottban, természetesen azóta senkinek sem volt ennyi a németeknél. 1–0

 


 

A hazaiak ezzel a góllal vonultak vezetésre a szünetben, pedig volt még jócskán lehetőség gólszerzésre: Julian Draxler – az amúgy ziccerben labdát kapó Mario Götze rossz labdaátvétele után – alig lőtt mellé, Müller újabb próbálkozását Tomás Vaclík ütötte ki bravúrral, és Götze pörgetése is alig ment mellé (ráadásul Vaclík kijövetele erősen tizenegyesgyanús volt).

És bár a cseh játékosok átlagos pozíciói közül csak Matej Vydráé „lógott át” a térfélen túlra, a remény még megvolt a fordulásnál – igaz, nem sokáig. Tudniillik a második félidő elején gyorsan eldöntötte a meccset a német csapat: Joshua Kimmich passza után Toni Kroos „simított” laposan a kapu bal alsó sarkába. 2–0

Németország gyakorlatilag gálázott, a laza, erőkímélő futball is eredményezett ugyanakkor még egy gólt a 65. percben: Jonas Hector passza után Thomas Müller duplázott. (A Bayern támadója már 36 gólos a válogatottban, amivel a 10. helyet foglalja el az örökranglistán.) A hajrában Csehország közel járt a szépítéshez, ám egy kihagyott helyzet mellé egy lesgól párosult, az viszont a 3–0-s eredményen nem változtatott.

A csoport másik esti meccsén Észak-Írország büntetőből szerzett vezetést San Marino ellen, és a meccs hajrájában ki is használta, hogy a miniállam gárdája emberhátrányba került a második játékrész elején. Kyle Laffertyék az utolsó negyedórában három gólt is szereztek, így végül 4–0-s győzelmet könyveltek el.

A Robert Prosinecki irányította azeri válogatott Maksim Medvedev találatával felülmúlta Norvégiát. Érdekesség, hogy Azerbajdzsán tavaly az Európa-bajnoki selejtezők során is meglepetést tudott szerezni, amikor Oslóban harcolt ki gól nélküli döntetlent júniusban. Azerbajdzsán két forduló után hibátlan, míg Norvégia két vereséggel áll a selejtezőcsoportban.

VB 2018
SELEJTEZŐ
EURÓPAI ZÓNA, 2. FORDULÓ
C-CSOPORT
Németország–Csehország 3–0 (Th. Müller 13., 65., Kroos 49.)

Észak-Írország–San Marino 4–0 (S. Davis 26. – 11-esből, Lafferty 79., 94., J. Ward 85.)
KORÁBBAN
Azerbajdzsán–Norvégia 1–0 (M. Medvedev 11.)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Németország 2 2 6–0 +6 6
2. Azerbajdzsán 2 2 2–0 +2 6
3. Észak-Írország 2 1 1 4–0 +4 4
4. Csehország 2 1 1 0–3 –3 1
5. Norvégia 2 2 0–4 –4 0
6. San Marino 2 2 0–5 –5 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik