Vb 2018: a németek elnézést kértek a svéd kispad hecceléséért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.24. 08:21
null
Volt feszültség Andersson (középen, fehér ingben) és Oliver Bierhoff között a lefújáskor (Fotó: Twitter)
Szombat este Toni Kroos 95. percben született győztes gólja után a német válogatott kispadján a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) stábjának két tagja a svéd kispad felé mutogatva ünnepelte a sikert. Ezt a svédek zokon vették, és tumultuózus jelenetek alakultak ki az oldalvonal mentén. A németek azóta elnézést kértek, a svédek viszont rosszul viselték a történteket.

Drámai mérkőzésen szerezte meg a győzelmet Németország és erősítette meg továbbjutási esélyeit Svédország ellen szombat este. Toni Kroos 95. percben szerzett bombagólja után a skandinávok próbálták méltósággal viselni a vereséget, ám ez nem feltétlenül sikerült, igaz, nem az ő hibájuk miatt.

A DFB két, a kispadoknál helyet foglaló tagja ugyanis örömében a svéd kispad felé mutogatva és gesztikulálva ünnepelt, ami miatt hamar tömegjelenetek alakultak ki a lefújás pillanataiban – a két kapitány végül kezet fogott, ám Janne Andersson, a skandinávok szakvezetője a történtek miatt érthetően rosszul érezte magát.

„Kilencven percen keresztül küzdünk, és amikor lefújják a mérkőzést, kezet rázunk és ennyi. Legalábbis általában, de most a németek felénk rohanva, öklüket rázva ünnepeltek és ez nagyon feldühített. Remekül játszottunk, és gyönyörű gólt lőttünk. Senkit nem fogunk hibáztatni, de talán éppen egy olyan apróságra lett volna szükségünk a győzelemhez, mint Berg eseténél egy tizenegyes. Ha van egy videós rendszerünk, de a játékvezető nem érzi szükségesnek, hogy egy ilyet visszanézzen, az szerencsétlen. Ha így döntött, együtt kell élnünk vele” – mondta Janne Andersson, svéd szövetségi kapitány.

A mérkőzés után röviddel a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) hivatalos Twitter-csatornáján kért elnézést a svédektől a találkozó lefújásakor lezajlott jelenetek miatt.

„Érzelmekkel teli mérkőzés volt, amelynek a végén a kispadunktól a svéd pad felé érkező néhány gesztus túlságosan érzelmesre sikerült. Ez nem a mi stílusunk, ezért elnézést kértünk a svéd edzőtől és csapatától” – áll a DFB közleményében, amelynek végén svédül is bocsánatot kértek: „Ursäkta!”


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik