Vb 2018: a horvátok kapitánya is kiharcolta a vb-szereplést

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.14. 15:51
null
Zlatko Dalic és Davor Suker megállapodása (Fotó: Hns-cff.hr)
Zlatko Dalic marad a szövetségi kapitány, így ő vezetheti a válogatottat a 2018-as világbajnokságon is, erősítette meg a keddi megbeszélés után Davor Suker, a Horvát Labdarúgó-szövetség elnöke.

 

Dalicot október 7-én, a finnek elleni 1–1-es döntetlen után ideiglenesen nevezte ki a horvát szövetség Ante Cacic helyére. A szakember nem könnyű helyzetben vállalta a feladatot, a selejtezők utolsó körében Ukrajnában kellett kiharcolni a pótselejtezőn való részvételt.

A küldetés sikerrel járt, csapata 2–0-ra nyert, a pótselejtezőn pedig már az első, zágrábi mérkőzésen eldöntötte a továbbjutást, miután 4–1-re legyőzte Görögországot. A 0–0-s végeredménnyel záruló vasárnapi, görögországi visszavágó után Davor Suker, a szövetség elnöke úgy fogalmazott, a helyzet egyértelmű, gyors egyeztetés szükséges csupán, és Dalic marad a kapitány.

Erre a megbeszélésre kedden került sor, és a felek valóban megállapodtak a folytatásról.

„Büszke vagyok, amit az elmúlt három mérkőzésen mutattunk, a világbajnoki részvétel az egész horvát foci számára különös jelentőségű. Mindenkinek megígérhetem, hogy továbbra is maximálisan azon leszek, hogy a csapat a lehető legmagasabbra jusson” – idézte Dalicot a szövetség honlapja.

Suker azt mondta, Dalic élt azzal a bizalommal, amit kapott, az eddigi három mérkőzése alapján megérdemli, hogy a válogatott kispadján maradjon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik