Sok a felesleges „hajcihő" a világbajnokságon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2010.06.28. 10:44
null
Maradona szakálla is nagy feltűnést keltett a vb-n (Fotók: Action Images)
Elmúltak már azok az idők, amikor a labdarúgók nagy része ugyanúgy nézett ki, bozontos frizurát és óriási bajuszt viselt. A 2010-es dél-afrikai világbajnokságon előfordult hidrogénezett szakáll, hajpántok egész sora, sőt a „menő srác" stílus is, amellyel a mindennapok során is találkozhatunk.

A játékosok frizuráihoz manapság már hozzátartoznak a különböző színű, méretű és stílusú arcszőrzetek is, amelyeknek csak a borotválkozási kedv és a fantázia szab határt.

A brazil Robinho babaarcával nem igazán volt összhangban a torna kezdetére gondosan megnövesztett szakálla, hazájában online kezdeményezés is indult annak érdekében, váljon meg újdonsült arcdíszétől. „Csúnya arc, szép futball – mindkettő Isten akarata – mondta a cselgép. – Nem a védőket akartam megijeszteni, csupán elfelejtettem borotválkozni.”

A másik dél-amerikai sztárcsapatnál is egy szakáll, nevezetesen a szövetségi kapitány, Diego Maradona szakálla a téma. Az új, tiszteletet parancsoló külsővel jóval bölcsebbnek tűnik a szakvezető, ezért elterjedt, Maradona végre megkomolyodott. A valóság azonban az, hogy az isteni Diego arcát megharapta a kutyája, ezért nem tud borotválkozni.

Mark Woolley, angol fodrász szerint Cristiano Ronaldo diktálja a frizuradivatot a labdarúgásban. Még Fernando Torres is a portugáléhoz hasonlóra vágatta a haját a világbajnokság előtt. „Menő srác" sérója sok követőre talál, ezt mi is tapasztalhatjuk az utcán járva-kelve.

Akadnak azonban olyan egyéniségek a futballpályákon, akik nem szeretnének brókereknek kinézni.

Djibril Cissé kiszőkített szakálla harmonizál hajszínével, ehhez már hozzászokhattunk, de Rigobert Songot nagyon kevesen ismerték fel. Cissééhez hasonlóra festette arcszőrzetét, ráadásul megspékelte ugyanolyan rikító, fonott tincsekkel.

Az is előfordul, a hiúságot legyőzik más szempontok. Diego Forlán a praktikusságra törekszik, hajpántot visel, ezzel nincs egyedül, rengeteg játékos teszi ugyanezt, eltérés a hajpántokban van csupán. Szerencsések a lányos apukák, nekik csak kölcsön kell egy pántot kérni csemetéiktől.

Sokszor a labdarúgók a babona miatt változtatnak a megjelenésükön radikálisan. 1998-ban a teljes román válogatott hidrogénszőkévé vált, de ezzel sem nyert semmit. Dél-Afrikában Iker Casillas vált meg több hónapos, arcot takaró szőrzetétől, miután a spanyol válogatott kikapott a svájciaktól. Neki bejött, azóta kettőből kettőt nyert Spanyolország...

Rigobert Song volt a kameruni csapat legfeltűnőbb tagja
Rigobert Song volt a kameruni csapat legfeltűnőbb tagja
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik