Pool: Lovrennek igaza van, ő az egyik legjobb védő – Klopp

Vágólapra másolva!
2018.07.15. 10:44
A Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp egyetért a vb-döntőt játszó horvát futballválogatott védője, Dejan Lovren állításával, miszerint posztján ő a világ egyik legjobbja.

„Szerintem az embereknek el kellene ismerniük, hogy én is a világ legjobb védői közé tartozom” – mondta magáról Dejan Lovren, az angolok elleni győztes vb-elődöntő után.„Szerintem az embereknek el kellene ismerniük, hogy én is a világ legjobb védői közé tartozom” – mondta magáról Dejan Lovren, az angolok elleni győztes vb-elődöntő után.

A kijelentéssel kapcsolatban megszólalt Jürgen Klopp, a horvát játékos klubmenedzsere, aki egyetértett Lovrennel, mindezt persze rá jellemző stílusban.

„Jobban hangzik persze, ha más mondta volna róla ezt, de tulajdonképpen igaza van – kezdte a Liverpool trénere. – Ott volt velünk a Bajnokok Ligája döntőjében. Oké, nem nyertük meg, viszont ez azt is jelenti, hogy csupán tizenegy játékos volt jobb nálunk és abból mindössze kettő középhátvéd.”

A német mester azért komolyabb választ is adott a témában.

„Nem sokan értenek egyet Dejannal, ám érdemes jobban elmerülni a részletekben – folytatta Klopp. – A horvátoknak a két szélen nincsen világklasszis védőjük. A középpályán Modric és Rakitic is inkább a támadáshoz tesz hozzá, így aztán valakinek stabilizálnia kell a védekezést és ebben óriási szerepe van Lovrennek. Sokáig fogunk még együtt dolgozni, lehetőségem van segíteni a fejlődését, és talán legközelebb már én mondom róla, hogy a legjobb.”

Emlékezetes, hogy a Pool októberben úgy kapott ki a Tottenhamtől 4–1-re a Premier League-ben, hogy Lovren az első két gól előtt óriásit hibázott, Klopp a 31. percben le is cserélte őt. A védő akkor rengeteg kritikát kapott, a szezont mégis úgy zárja, hogy BL-döntős klubnak és vb-finalista válogatottnak az alapembere.

FIFA-VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
Döntő, Moszkva, Luzsnyiki Stadion
17.00:Franciaország–Horvátország (Tv:M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik