Felkészülés: hiába a belga fölény, döntetlen Hollandia ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.09. 23:03
null
Nem bírt egymással Hollandia és Belgium (Fotó: AFP)
Hollandia 1–1-es döntetlent játszott Belgiummal a két labdarúgó-válogatott szerda esti Amszterdamban rendezett felkészülési mérkőzésén.

A holland válogatott legutóbbi hat mérkőzésén nyeretlen maradt Belgium ellen, az oranje még 1997-ben nyert a „vörös ördögök” ellen.

Mégis a vendégek szempontjából kezdődött rosszul a találkozó, még a kezdő sípszó előtt megsérült Vincent Kompany, akinek a helyére Christian Kabasele került be – a Watford zairei származású légiósa először játszhatott a felnőttválogatottban.

A hollandok sem úszták meg sérült nélkül, a Tottenham támadója, Vincent Janssen Simon Mignolet-val ütközött, a 27. percben le is kellett cserélni. A hazaiak ennek ellenére tíz perccel később megszerezték a vezetést. Jan Vertonghen szabálytalankodott a tizenhatoson belül Jeremain Lensszel szemben, a megítélt tizenegyest Davy Klaassen váltotta gólra, aki a jobbra elmozduló Mignolet helyére lőtte a labdát (1–0).

A belgák nagy fölényben játszották végig a mérkőzést, egyenlíteni azonban csak a 82. percben sikerült egy szerencsés góllal. Yannick Ferreira Carrasco szánta el magát lövésre a kaputól 23 méterre, a labda Joel Veltmanon megpattanva hullott a kapuba (1–1).

A hátralévő percekben a belgák akár a győzelmet is megszerezhették volna, a bravúrok sokaságát bemutató Maarten Stekelenburg azonban megmentette a hollandokat, így maradt a döntetlen.

A GÓLOK

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
HOLLANDIA–BELGIUM 1–1 (1–0)
Amszterdam. Vezette:
Marciniak (lengyel)
HOLLANDIA: Stekelenburg – Veltman, Bruma, Van Dijk, Daley Blind – Wijnaldum (Ramselaar, 89.), Schaars (Clasie, 17.), Klaasen (Brenet, a szünetben) – Lens (Depay, 66.), Janssen (Dost. 26.), Sneijder (Vilhena 75.). Szövetségi kapitány: Danny Blind
BELGIUM: Mignolet – Meunier (Foket, a szünetben), Kabasele, Ciman, Vertonghen – Defour (Tielemans 85.), Witsel, De Bruyne (T. Hazard, 64.) – Mertens (R. Lukaku, 64.), Carrasco, E. Hazard. Szövetségi kapitány: Roberto Martínez
G: Klaassen (38. – 11-esből), ill. Carrasco (82.)

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Arab Emírségek–Bahrein 2–0 (Matar 31., Abbasz 59.)
Görögország–Fehéroroszország 0–1 (Palicsevics 14.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik