Felkészülés: Argentína tartalékosan győzte le az olaszokat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.23. 22:41
null
Gianluigi Buffon sem segíthetett az olaszoknak (Fotó: AFP)
Az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra készülő Argentína tartalékosan is legyőzte 2–0-ra az ideiglenes szövetségi kapitánnyal kiálló megfiatalított olaszokat.

 

ARGENTÍNA–OLASZORSZÁG 2–0 (0–0)
Manchester,
Etihad Stadion. V: Atkinson (angol)
ARGENTÍNA:
Caballero – Bustos (Mercado, 89.), Otamendi, Fazio, Tagliafico – Paredes (Banega, 64.), Biglia – Lanzini, Lo Celso (Pavon, 75.), Di María (Perotti, 64.), Higuaín. Szövetségi kapitány: Jorge Sampaoli
OLASZORSZÁG:Buffon – Florenzi (Zappacosta, 61.), Bonucci, Rugani, De Sciglio – Parolo (Pellegrini, 61.), Verratti (Cristante, 72.), Jorginho (Belotti, 86.) – Chiesa (Candreva, 61.), Immobile (Cutrone, 74.), Insigne. Szövetségi kapitány: Luigi Di Biagio
G: Banega (75.), Lanzini (85.)

Az utóbbi hónapokban alaposan felforgott minden az olasz válogatottnál.

Előbb nem jutott ki a vb-re, ennek következményeként felállt a kispadról Gian Pietro Ventura szövetségi kapitány, és nagy elkeseredésében Gianluigi Buffon is lemondta a válogatottságot. Ideiglenes kapitánynak az argentinok ellen debütáló Luigi Di Biagiót nevezték ki, a legendás kapus meggondolta magát, örömről azonban szó sem lehet, hiszen ki ne tudná, a hónap elején elhunyt Davide Astori.

A Fiorentina csapatkapitányának emlékére különleges mezben léptek pályára egykori társai Argentína ellen, amelyből hiányzott Paulo Dybala, Mauro Icardi és Sergio Agüero, valamint a válogatott edzésén kisebb sérülést szenvedő Lionel Messi sem kapott szerepet.

A tartalékos dél-amerikaiak mégis jól kezdtek, már az első percben veszélyeztettek, az első félidőben volt helyzete Nicola Tagliaficónak és Gonzalo Higuaínnak is, ám Buffon a megfiatalított olasz csapat vezéreként jól védett.

A fordulást követően is nagy fölényben voltak az argentinok, a nyomásnak a 75. percben lett meg az eredménye: a pár perccel korábban beálló Éver Banega 16 méterről kilőtte a kapu bal alsó sarkát.

A hajrában egy kontra végén szinte pontosan ugyanonnan Manuel Lanzini még szebb mozdulattal a jobb felsőbe tekert, beállítva a 2–0-s végeredményt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik