Felkészülés: a videobíró segített, Angliával ikszeltek az olaszok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.27. 23:04
null
Jamie Vardy vezetést szerzett az olaszok ellen (Fotó: AFP)
A világbajnokságra készülő angol labdarúgó-válogatott Jamie Vardy találatával sokáig vezetett Olaszország ellen, ám a hajrában a videobíró segítségével megítélt tizenegyesből egyenlített Lorenzo Insigne.

 

A vb-re készülő Anglia a tornára ezúttal nem kvalifikáló Olaszországot fogadta a Wembleyben.

Felkészülési mérkőzés révén mindkét együttes nyugodtan kísérletezhetett, a hazaiaknál debütált a Burnley védője, James Tarkowski, sérülés miatt hiányzott Harry Kane, a vendégeknél ezúttal Gianluigi Donnarumma állt a kapuban, a mezőnyben a rutinos Leonardo Bonucci mellett fiatalabbak is szerepet kaptak, a támadósort a jónak hangzó Antonio Candreva, Lorenzo Insigne, Ciro Immobile hármas alkotta.

Utóbbi került nagy helyzetbe alig néhány másodperccel a kezdő sípszó után, majd két perccel később ugyancsak az ő közeli lövését kellett blokkolnia John Stonesnak, aki a saját maga óriási hibáját tette jóvá a szereléssel. A Lazio csatára aztán a 16. percben már a harmadik gólját szerezhette volna meg, ám ekkor senkitől sem zavartatva fölé fejelte Candreva beadását.

Az igen gyengén kezdő angolok a percek előrehaladtával szépen lassan ébredeztek, Raheem Sterling és Jessie Lingard a szokásukhoz híven gyorsaságukkal, Jamie Vardy pedig lövésekkel veszélyeztetett.

Ez a hármas hozta össze a mérkőzés első gólját. Lingard labdát szerzett az ellenfél térfelének közepén, a meginduló Stelinget kétszer is felrúgták, de csak a másodikat fújta le a játékvezető. A Manchester United játékosa meg egy pillanatok alatt elvégzett szabadrúgással kiszolgálta Vardyt, aki kíméletlenül a kapuba bombázott. 1–0

A második félidőt nem kezdte olyan jól az olasz válogatott, mint az elsőt. Ashley Young hozta jó helyzetbe magát, később Alex Oxlade-Chamberlain kínálta meg távoli lökettel Donnarummát – az olasz kapus mindkét esetben állta a sarat.

Az amúgy sem túl aktív vendégeknél az utolsó fél órára az addig legveszélyesebb Immobilét is lecserélte Luigi Di Biagio, eközben a „három oroszlánosoknál” újabb debütáns, Lewis Cook is beállt.

Insigne azért megrázta magát, előbb egy szabadrúgást tekert kicsivel fölé, majd éles szögből, immáron akcióból is keveset tévedett.

A hajrában Deniz Aytekin játékvezető videobírós ítélete változtatta meg az egész meccset: a felvételek megmutatták, Tarkowski a tizenhatoson belül rálépett Chiesa lábára – a tizenegyesből Lorenzo Insigne a kapu jobb oldalába bombázott. 1–1

Több gól nem született, a gödörben lévő olaszok ikszet játszottak Angliával.

A videobíró segítségével tizenegyeshez jutottak az olaszok (Fotó: AFP)
A videobíró segítségével tizenegyeshez jutottak az olaszok (Fotó: AFP)

 

VB-RÉSZTVEVŐ CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSE
Anglia–Olaszország 1–1 (1–0)
London,
Wembley Stadion. Vezette: Aytekin (német)
Anglia: Butland – Walker, Stones (Henderson, 73.), Tarkowski – Dier – Trippier (Rose, 60.), Oxlade-Chamberlain (Lallana, 60.), Lingard (Cook, 71.), Young – Vardy (Rashford, 70.), Sterling. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
Olaszország: Donnarumma – Zappacosta, Rugani, Bonucci, De Sciglio – Pellegrini (Gagliardini, 79.), Jorginho, Parolo – Candreva (Chiesa, 56.), Immobile (Belotti, 64.), Insigne. Szövetségi kapitány: Luigi Di Biagio
Gólszerző: Vardy (26.), ill. Insigne (87. – 11-esből)

A többi meccsen
Nigéria–Szerbia 0–2
(A. Mitrovics 68., 81.)
Kolumbia–Ausztrália 0–0
Marokkó–Üzbegisztán 2–0 (el-Kabi 4., Da Costa 43.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik