Felkészülés: a 93. percben egyenlítettek a németek az ősi rivális ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.14. 22:50
null
Lacazette duplázott, a győzelemhez azonban ez sem volt elég (Fotó: AFP)
Felkészülési mérkőzésen 2–2-es döntetlent játszott egymással a két ősi ellenfél, a német és a francia labdarúgó-válogatott, a jövő évi világbajnokság két esélyese.

VILÁGBAJNOKI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

Németország–Franciaország 2–2 (T. Werner 56., Stindl 93., ill. Lacazette 33., 71.)

A két ország és futballválogatottjai elképesztő közös történelemmel bírnak, így az év vége és a jövő évi világbajnokság miatt sem használta fel a kísérletezgetésre kettejük rangadóját a francia és a német szövetségi kapitány, lásd utóbbi Trapp – Can, Hummels, Süle, Plattenhardt – Khedira, Kroos – Gündogan, Özil, Draxler – T. Werner, és előbbi Mandanda – Jallet, Varane, Umtiti, Digne – Tolisso, Rabiot, Matuidi – Martial, Lacazette, Mbappé kezdőcsapatát.

Mindkét fél bátran kezdett, az első helyzet és az első gól is Alexandre Lacazette-é volt, akinek nagyon könnyű dolga volt Anthony Martial zseniális előkészítése után.

A hazaiak egy szem éke, Timo Werner megismételte Lacazette két tettét, helyzete kihagyása után ő is eredményes volt: a Martial-baki után induló kontrát nagyon higgadtan fejezte be a Leipzig játékosa. A gólpasszt az arsenalos Mesut Özil adta, aki hamarosan londoni csapattársa újabb gólja miatt szomorkodhatott, ugyanis hiába rázta fel az egyenlítés a nationalelfet, pár veszélyes hazai támadás után ismét Alexandre Lacazette volt eredményes, most a másik villámszélső, Kylian Mbappé tanári passzából.

A házigazda szövetségi kapitánya, Joachim Löw a hajrára bevetette a Mario Götze, Lars Stindl, Sandro Wagner hármast, Didier Deschamps pedig az Antoine Griezmann, Layvin Kurzawa, Steven N'Zonzi triót dobta harcba – talán a sok variálás miatt lett unalmasabb a mérkőzés...

...amelynek a legvégén, a ráadás harmadik percében félig igaza lett Gary Linekernek: ha nem is nyertek, de egyenlítettek a németek, ráadásul a csereember, Lars Stindl révén, a gólpasszt pedig ki más is adhatta volna, mint Götze.

A világbajnokság előtt kiderült, hogy sok a munka még a címvédőnél a torna előtt, és a franciák (is) esélyesként utaznak majd Oroszországba, ha stabilizálják védelmüket. Németország zsinórban 21. meccsét zárta veretlenül, 2017-es mérlege egészen imponáló: 11 győzelem, 4 döntetlen, 0 vereség.

Belgium–Japán 1–0 (R. Lukaku 72.)

Az örök titkos esélyes belgák nagyon nehezen gyűrték le a japánokat: nem az ázsiaiak voltak jók, hanem a vörös mezesek értékesítettek csak egyetlen egyet hat nagy helyzetükből, a Nacer Chadli beadása után közelről a kapuba fejelő Romelu Lukaku révén.

Ausztria–Uruguay 2–1 (Sabitzer 5., Schaub 87., ill. Cavani 10.)

Az uruguayiakon a menetrendszerű Edinson Cavani-találat sem segített Ausztriában, a hazaiak a hajrában kicsikarták a győzelmet, gyógyírként a vb-selejtezők után.

Wales–Panama 1–1 (Lawrence 75., ill. A. Cooper 93.)

A remekül sikerült Európa-bajnokság után a világbajnokságra nem jutott ki a walesi válogatott, amely még az évet is rosszul zárta: előbb kikapott odahaza a franciáktól, majd odahaza nem tudta legyőzni a nem éppen acélos – ám vb-résztvevő – Panamát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik