nemzetisport.hu 2018.06.23 17:18 Frissítve: 2018.06.23 18:11

Elköltöttek egy rakás pénzt Puyolra, a haja miatt nem engedték a stúdióba

Egészen bizarr sztoriról számolt be a BBC: a spanyolok világ- és Európa-bajnok védőjét, Carles Puyolt szakkommentátornak szerződtette az Irán–Spanyolország (0–1) mérkőzésre az iráni állami televízió, amelybe aztán Puyol nem tudott bejutni hosszú haja miatt.

Carles Puyol (és haja) igen bizarr történet főszereplője lett (Fotó: AFP)

A BBC beszámolója szerint Carles Puyolt szerdán az Irán–Spanyolország vb-csoportmérkőzés szakkommentálására kérték fel, ami aligha volt olcsó mulatság. Az IRTV 3 házigazdája, a műsorvezető Adel Ferdoszipur viszont döbbenten értesült arról, hogy Puyolt nem engedték belépni az épületbe – hosszú haja miatt. Pedig aligha lephetett meg bárkit, hogy a nagyon jellegzetes hajviseletű Puyol nem alakíttatta át frizuráját…

„Nyilván Önök is tudnak arról, hogy Carles Puyolnak itt kellene ülnie velünk. Ennek ellenére a szállodájában van. Mindent megtettem, hogy itt legyen, de sajnos nem sikerült. Elnézést kérek” – idézi az ISNA iráni hírügynökség a láthatóan bosszús Ferdoszipurt.

Eleinte arról szóltak a hírek, hogy nem sikerült megállapodni a spanyol sztár „fellépti díjáról”, ám aztán kiderült, hogy a hajjal lehetett a probléma. Az Entehab honlap azt írja, Puyol egyértelműen abban jelölte meg távolléte okát, hogy hosszú haja miatt nem nyerhetett bebocsáttatást.

Az iráni állami televízió kimondottan konzervatív vonalat visz, az Iráni Labdarúgó-szövetség pedig egy hajviseleti passzust is betett viselkedési kódexébe, mely szerint „az idegen kultúra terjesztésére alkalmas” hajviseletek tiltottak a válogatottnál. Két évvel ezelőtt az iráni strandlabdarúgó-válogatott hosszú hajú kapusát, Pejman Hoszeinit megkérték, hogy fogja össze haját, különben nem engedik adásba az állami televízió egyik műsorában. Hoszeini megtagadta a frizuraváltoztatást.

A spanyol As az EFE spanyol hírügynökségre hivatkozva azt írja, az iráni televízió képviseletében Morteza Mirbageri hivatalosan azzal indokolta Puyol távolmaradását, hogy a médiumnál úgy döntöttek: a nemzeti politikával és a médium képviselte értékekkel is ellentétes, hogy több ezer eurót fizessenek ki egy külföldi futballsztár pár perces szerepléséért – még akkor is, ha a díjat egy szponzor állja. A New York Times ugyanerről számol be, hozzátéve, hivatalos iráni források tagadták azt, hogy Puyol haja miatt nem ülhetett be a stúdióba.

2018.12.23 16:19:50

Foci vb 2018 FARKAS MÁTÉ

Ezek voltak a nyári futball-vb legjobb és legrosszabb reklámjai – szakértői toplista.

2018.07.23 20:28:23

Foci vb 2018 nemzetisport.hu

Igazán lírai: Wendell Lira majdnem öngyilkos lett, de a trófea megváltoztatta az életét, majd Oroszországban...

2018.07.17 16:53:30

Foci vb 2018 MAROSI GERGELY

A rugalmasság, a pragmatizmus és a reaktív futball nyert, az unalomba dermedő labdabirtoklás vesztett a vb-n.

2018.07.16 23:30:24

Foci vb 2018 VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A kulijátékosoknak a perisici szintet kellene karcolgatniuk.

2018.07.16 23:28:31

Foci vb 2018 SZELI MÁTYÁS

ALAPVONAL. Ezért is írom le immáron sokadszorra, a most véget érő torna, a válogatott futball »állapota« újabb bizonyítéka annak, hogy minőségileg rosszat tesz a világbajnokságnak a négy vagy nyolc év múlva esedékes létszámemelés.