Vb 2018: kigyulladt a szaúdi válogatottat szállító repülőgép

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.18. 21:32
null
A levegőben gyulladt ki az Airbus motorja (Fotó: Twitter)
A szaúdi labdarúgó válogatottal a fedélzetén fogott tüzet a Russian Airlines Airbus A319-100- típusú repülőgépe úton Rosztov-Na-Donuban, ahol az ázsiai csapat szerdán Uruguay ellen vívja második csoportmérkőzését az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

Az első beszámolók szerint a szaúdi válogatottat szállító 12 éves repülőgép már túl volt a félúton Rosztov-Na-Donu felé Moszkvából, amikor lángolni kezdett a repülőgép jobb szárnya alatti hajtómű.

A repülőgép azonban így is „rendben” megérkezett Rosztovba, az ijesztő balesetben szerencsére nem történt személyi sérülés. A szaúdi küldöttséget nem fenyegette veszély az eset során, a labdarúgó-szövetség közleménye szerint, „a hajtóműben történt apróbb technikai meghibásodást okozta a malőrt”.

A repülőgép így is csak néhány perc késéssel helyi idő szerint röviddel este nyolc után landolt, a szaúdi labdarúgók a lerobbant repülőgépet biztonságosan elhagyták.

Szaúd-Arábia szerdán Uruguay ellen játssza második csoportmérkőzését a világbajnokságon – az első a nyitó meccs volt, amelyen 5–0-ra kikaptak a házigazda Oroszországtól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik