Vb 2018: a szenegáli kapitány példamutató értékelése

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.28. 19:07
null
Aliou Cissé jelesre vizsgázott sportszerűségből (Fotó: AFP)
Aliou Cissé, Szenegál szövetségi kapitánya rendkívül sportszerű nyilatkozatot tett csapata világbajnoki búcsúját követően. A Japánnal szemben több sárga lapja miatt alulmaradó csapatot irányító szakember nem a szabályrendszerben kereste a hibát, hanem emelt fővel elfogadta az eredményt.

Mint ismert, korábban még nem látott szituáció állt elő a világbajnokságon a H-csoport végjátékában. Szenegál és Japán is 1–0-s vereséget szenvedett, így Szenegál és Japán pontszámot, gólkülönbséget és egymás elleni eredményt tekintve teljesen azonosan állt.

A fair play pontok döntöttek a FIFA szabályai szerint: a vb-n eddig kevesebb sárga lapot kapó Japán továbbjutott második helyen, Szenegál búcsúzott, nem maradt afrikai csapat a mezőnyben!


„Nagyon büszke vagyok a csapatomra, arra a munkára, amit elvégzett. Ettől függetlenül Szenegál azért nem jutott tovább, mert nem érdemelte meg. Ilyen az élet. A fair play pontok is a szabályok közé tartozik és nekünk ezt tiszteletben kell tartanunk. Jobban esett volna, ha nem így esünk ki, de tudtuk, hogy ezek a szabályok” – mondta a szenegáliak szövetségi kapitánya.

A H-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Kolumbia 3 2 1 5–2 +3 6
2. Japán 3 1 1 1 4–4 0 4
3. Szenegál 3 1 1 1 4–4 0 4
4. Lengyelország 3 1 2 2–5 –3 3
Japán és Szenegál között a fair play pontok döntöttek. Japán: –4 pont (4 sárga lap). Szenegál: –6 pont (6 sárga lap)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik