Vb 2014: Már most győztesként tekintek a csapatomra - Sabella

Vágólapra másolva!
2014.07.09. 11:20
Természetesen nem a Hollandia elleni szerda esti elődöntő győzteseként, hanem...

„Az volt a szándékunk, hogy minél messzebbre jussunk, és megpróbáljunk ott lenni a legjobb négy között – fogalmazott Alejandro Sabella, az argentinok szövetségi kapitánya. – Természetesen nem tekintjük befejezettnek a küldetést azáltal, hogy ezt a célt elértük, de én már most győztesként tekintek a csapatomra. A küszöböt átléptük, most az következik, hogy tegyünk befelé egy kis lépést."Alejandro Sabella, az argentinok szövetségi kapitánya. – Természetesen nem tekintjük befejezettnek a küldetést azáltal, hogy ezt a célt elértük, de én már most győztesként tekintek a csapatomra. A küszöböt átléptük, most az következik, hogy tegyünk befelé egy kis lépést."

Argentína – igaz, hogy rendre egy góllal – mind az öt eddigi mérkőzését megnyerte az idei világbajnokságon, 24 év óta először játszhat elődöntőt – és ezt éppen az ország függetlensége kikiáltásának ünnepén teheti –, ám a lendületet megtörheti, hogy a combsérüléssel kínlódó Ángel di María nem játszhat a hollandok ellen. Helyettese valószínűleg a Benfica játékosa, Enzo Pérez lesz.

„Mindig is hangsúlyoztam, hogy Di María rendkívül fontos játékosunk – folytatta Sabella. – Az ő munkabírása, valamint az, hogy a pályán jól megértik egymást Lionel Messivel, fontos tényezője a csapat egyensúlyának. Bajnokok Ligáját nyert, minden európai klub szeretné őt a soraiban tudni, de hát alkalmazkodnunk kell a körülményekhez. Pérezt az év játékosának választották Portugáliában, és bár mások az erősségei, mint Di Maríának, dinamizmusa és jó helyezkedése nagy segítségünkre lesz."

A balhátvéd Marcos Rojo letöltötte eltiltását, ott lehet az argentin csapatban, míg a sérülésből gyógyuló Sergio Agüero valószínűleg a cserék között kap helyet. „Jobban van, készen áll a játékra, majd meglátjuk, szükségünk lesz-e rá vagy sem" – érzékeltette a Manchester City támadójának helyzetét Sabella.

Az argentinok szövetségi kapitánya nem titkolja, igen veszélyes ellenfelet lát a hollandokban, akiknek Arjen Robben és Louis van Gaal személyében a pályán és a kispadon is nagyszerű vezérük van.

„Nagyon intelligens, briliáns trénerük van. Karrierje a bizonyíték arra, hogy könnyedén és hatékonyan vált taktikát akár mérkőzés közben is" – dicsérte kollégáját Sabella.

Az Argentína–Hollandia elődöntő 22 órakor kezdődik, a Nemzeti Sport Online élő, szöveges tudósításban követi az eseményeket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik