Vb 2014: ki vezetheti a vasárnapi döntőt? Íme, a lista!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.08. 08:33
Azután, hogy kijelölték a vb elődöntőinek játékvezetőit, leszűkült ama bírók köre, akik a döntőt kaphatják.

A világbajnokságon maradt 15 játékvezetőből az a négy kizárható, aki az elődöntőben szerepel. A Brazília–Németország találkozót vezető mexikói Marco Antonio Rodríguez, illetve segítője, az amerikai Mark Geiger, valamint a szerdai Hollandia–Argentína találkozót megkapó Cüneyt Cakir és a tartaléknak jelölt svéd Jonas Eriksson kizárható.

A megmaradt 11-ből a négy évvel ezelőtti finálét vezető Howard Webb azért zárható ki, mert még soha senki sem vezetett két vb-döntőt. A japán Nisimura Juicsi csak a nyitó meccsen fújt, a Fred-féle tizenegyes óta csak egy meccsen működött közre tartalékként, az is csoda, hogy még nem küldték haza.

A brazil Sandro Meira Ricci hazája válogatottjának versenyben maradása miatt nem vezet döntőt, még akkor sem, ha Brazília csak bronzmeccset játszik – a németek számára kedvezőtlen lenne.

Maradt így még az üzbég Ravshan Irmatov, az elefántcsontparti Noumandiez Doué, az algériai Djamel Hajmudi, a chilei Enrique Osses Zenovich, az ecuadori Carlos Vera Rodríguez, a portugál Pedro Proenca, az olasz Nicola Rizzoli és a spanyol Carlos Velasco Carballo.

Közülük Irmatov és Rizzoli a fő esélyes, az olasz mellett szól, hogy ez az utolsó vb-je, míg Irmatovnak még két világbajnoksága lehet, ráadásul az argentinok a Svájc elleni nyolcaddöntő előtt „leiratkoztak” az üzbégről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik