Vb 2014: Susic nem akarja Besicet feláldozni Messi miatt

Vágólapra másolva!
2014.06.10. 07:43
Taktikai elképzeléseibe engedett bepillantást a brazíliai labdarúgó-világbajnokság rajtjára készülő bosnyák szövetségi kapitány, Safet Susic, amikor a Twitteren tett bejegyzésben elárulta: egyelőre nem gondol arra, hogy a ferencvárosiak légiósát, Muhamed Besicet kizárólag Lionel Messi semlegesítésével bízza meg az Argentína elleni csoportmeccsen.

„Feláldozni egy játékost, különösen ha az olyan, játszó futballista, mint Besic, csak azért, hogy a meccsen végig Messi nyakán lógjon, ennek jelenleg nem látom sok értelmét – mondta Susic, aki alaposan megdicsérte az NB I egyetlen vb-résztvevőjét. – Az elkövetkező tíz évben a válogatott meghatározó játékosa lesz.” Susic, aki alaposan megdicsérte az NB I egyetlen vb-résztvevőjét. – Az elkövetkező tíz évben a válogatott meghatározó játékosa lesz.”

Besic kisebb meglepetésre kapott helyet a bosnyákok vb-keretében, hiszen a közelmúltban nem számított a csapat biztos pontjának, meghívót sem hozott neki a postás a hazájából, még a korosztályos együttesből is kikerült.

Susic azonban gondolt egy merészet, leginkább amiatt, mert meglátása szerint Besic az egyetlen olyan bosnyák labdarúgó, aki képes lehet hatástalanítani Messit. A ferencvárosiak légiósa a felkészülési meccseken megkapta a lehetőséget a bizonyításra a kapitánytól, és élt vele: biztosította a helyét a kezdőben.

A bosnyákok június 16-án Argentína ellen kezdik meg szereplésüket a vb-n, a folytatásban pedig Nigériával (jún. 22.), majd Iránnal (jún. 25.) találkoznak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik