Vb 2014: a történelem 56 év után megismételte önmagát - top 5 statisztika

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.20. 21:22
Statisztikai érdekességek a közép-amerikaiak sikerével zárult Olaszország–Costa Rica világbajnoki csoportmeccs után, amelynek eredménye az angolokra is hatással volt.

Mint ismert, Bryan Ruiz góljával a Costa Rica-i válogatott 1–0-ra megverte Olaszországot, így a már biztos kieső angolok elleni meccs eredményétől függetlenül továbbjutott a csoportból. Íme, az öt legérdekesebb adat a D-csoport második fordulójában rendezett mérkőzés után. Mint ismert, Bryan Ruiz góljával a Costa Rica-i válogatott 1–0-ra megverte Olaszországot, így a már biztos kieső angolok elleni meccs eredményétől függetlenül továbbjutott a csoportból. Íme, az öt legérdekesebb adat a D-csoport második fordulójában rendezett mérkőzés után.

– Gianni Rivera, Giuseppe Bergomi, Paolo Maldini és Fabio Cannavaro után Gianluigi Buffon az ötödik olasz labdarúgó, aki négy világbajnokságon lépett pályára. A Juventus kapusa az 1998-as tornán is tagja volt a keretnek, de akkor nem játszott.

– Az 1998-as negyeddöntő (Franciaország, 0–0) óta a Costa Rica-i az első válogatott, amely nem kapott gólt az olaszoktól vb-meccsen.

– A legtöbb sikeres passzt számláló játékosok élcsoportja: Andrea Pirlo (195), Daniele De Rossi (191), Andrea Barzagli (132) és Giorgio Chiellini (127). De a futballt még mindig gólra játsszák…

– Az angolok az 1958-as vb után másodszor estek ki a csoportban.

– Az 1990-es világbajnokságot követően Costa Rica másodszor éli túl a torna első fázisát. A közép-amerikai válogatottak közül korábban csak Mexikó és Kuba jutott tovább az első körből (előbbi a csoportokból, utóbbi 1938-ban a nyolcaddöntőből).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik