Herrera: Az az ember a sípjával kiütött minket a vb-ről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.29. 21:35
null
Herrera a lefújás után Van Persie-vel balhézott egy sort
A mexikói szövetségi kapitány szerint a játékvezetőnek is szerepe volt a búcsújukban. Klaas-Jan Huntelaar a létező legjobb drogként utalt a győztes góljára.

„A szokásos rémálom" – írta főcímében a mexikói Central Deportiva, míg a Récord arról számolt be, hogy „percek alatt összetört az álom." Való igaz, mexikói szemmel nem lehetett könnyű megélni a meccs végét, amikor Márquezék fél lábbal már a nyolc között érezhették magukat, aztán mégis a hollandok örülhettek. Miguel Herrera szerint a játékvezetőnek is szerepe volt a fordulatban.

„Ez olyan világbajnokság volt, ahol semmi sem kedvezett nekünk, mégis bejutottunk a nyolcaddöntőbe. A gól után nem figyeltünk a lepattanó labdákra, elkezdtünk ajándékba adni lehetőségeket egy olyan csapatnak, amelyik nem csinált semmit addig. Erre nyomás alá helyeztek bennünket. Ez nagyon bosszantott, de így volt. Robben háromszor dobta fel magát" – mondta indulatosan a találkozó után Miguel Herrera, a mexikóiak szövetségi kapitánya.

„A FIFA-nak nagyon alaposan meg kellene néznie ezt a meccset, a szabálytalanságokat, és amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy európai bírót küldtek, amikor európai volt az ellenfelünk. Az az ember a sípjával kiütött minket a vébéről" – tette hozzá Herrera, aki megköszönte a szurkolók támogatását, és sajnálatát fejezte ki, hogy nem tudták elérni azt, amire vágytak.

Herrera a lefújás után is már balhézott egy kicsit, amikor a bírókkal való kézfogása közben odébb tolta a szintén oda érkező Robin van Persie-t.

„Sok szerencsénk volt ezen a nagyon nehéz mérkőzésen. Négy nagy helyzetet is kihagytunk, de kiváló csapatunk van, és dolgozunk tovább a következő meccsig. Nem volt egyszerű megőrizni a higgadtságunkat, miközben vesztésre álltunk, de mennünk kellett előre" – így a lecserélt Van Persie.

MORENO ELTÖRTE A LÁBÁT, DE JONG IS KIDŐLT

Héctor Moreno sípcsonttörést szenvedett az Arjen Robbennel való találkozása következtében, a 26 éves hátvéd esetében klubja, az Espanyol orvosi stábjával is egyeztetnek. Ha meg kell műteni, legalább hét hónapos felépülési idővel lehet számolni.

Nigel de Jongot már a meccs elején le kellett cserélni, és Louis van Gaalnak nincsenek jó érzései:

„Súlyosnak tűnik a sérülés, de még szükség van a részletes vizsgálatokra. De Jong az egyik kulcsjátékosom, nehéz pótolni" – mondta Van Gaal, aki valószínűleg nem számíthat középpályására a negyeddöntőben, és jelen pillanatban csak remélni tudja, hogy az esetleges folytatásban már rendelkezésére állhat a játékos.

Van Gaal azt is hozzátette, kockáztatott a korábban megsérülő Bruno Martins Indi behozatalával, de a megérzése azt súgta, a Feyenoord hátvédjét kell választania, és nem Jonathan De Guzmánt.

„Ez egy menekülés volt. A második félidőben megmutattuk, hogy tudunk több helyzetet is kidolgozni. Amikor eljött az ivószünet, elővettük a B-tervet, amire készültünk. Gyakoroltuk azt a formációt, amikor Huntelaar és Kuyt is elöl van, és hosszú labdákkal keressük őket. Folytatjuk a megkezdett utat, kiváló a csapatszellem. Legyen Görögország vagy Costa Rica az ellenfelünk, nehéz dolgunk lesz" – összegzett Louis van Gaal, a hollandok szövetségi kapitánya.

A győztes gólt szerző Klaas-Jan Huntelaar elmondta, ez a létező legjobb drog a világon, utalva a sikeres tizenegyesét követő pillanatokra.

„Kihagytam a legutóbbi büntetőmet, így ez jelentett némi extra nyomást. Arjen vette kézbe először a labdát, de utána megkérdezte, elvállalom-e. Amikor odaálltam, tisztán tudtam, hova fogom lőni. Általában a sarkot választom, miután bement, igazi adrenalinbombaként hatott. Ez a létező legjobb drog a világon" – mondta Huntelaar a meccs után, hozzátéve, hogy eddig fantasztikusan alakul számukra a torna, reméli, a folytatás is hasonló lesz.

Hogy mit mondott Robben a kétes szituációkról? Ide kattintva elolvashatják.

Szomorkodó mexikóiak

VB-NYOLCADDÖNTŐ
HOLLANDIA–MEXIKÓ 2–1 (0–0)

Fortaleza, Castelao Stadion, 58 817 néző. Vezette: Proenca (portugál)
HOLLANDIA:
Cillessen – Verhaegh (Depay, 56.), De Vrij, Vlaar, Blind, Kuyt – Wijnaldum, Sneijder, N. de Jong (Martins Indi, 9.) – Robben, Van Persie (Huntelaar, 76.). Szövetségi kapitány: Louis van Gaal
MEXIKÓ: Ochoa – Aguilar, F. Rodríguez, R. Márquez, Moreno (D. Reyes, a szünetben), Layún – Herrera, Salcido, Guardado – G. dos Santos (Aquino, 61.), Peralta (J. Hernández, 75.). Szövetségi kapitány: Miguel Herrera
Gólszerző: Sneijder (88.), Huntelaar (94. – 11-esből), ill. G. dos Santos (48.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik