Vb 2014: Januzaj győztes meccsen debütált a belgáknál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.26. 22:33
null
Lukaku (jobbra) három gólt is szerzett Luxemburg ellen (Fotó: Reuters)
A brazíliai világbajnokságra készülő belga labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 5–1-re legyőzte Luxemburgot. Marc Wilmots csapatában Romelu Lukaku triplázott, a negyedik gólt egy másik Premier League-ben játszó futballista, a tottenhames Nacer Chadli jegyezte. Adnan Januzaj debütált a belga válogatottban.

A belga válogatott már a harmadik percben megszerezte a vezetést Luxemburg ellen, Marouane Fellaini kiugratásából (az MU középpályása harcosan szerzett labdát gólpassza előtt) Romelu Lukaku volt eredményes. A 13. percben azonban jött a csattanós válasz, Aurelien Joachim egy jól eltalált lövéssel egyenlített. (1–1)

A 23. percben a luxemburgi védelem szerencsétlenkedése után Lukaku csapott le a labdára és a jobb oldalról, hét méterről a hálóba lőtte – pontosabban a kapusba, aki beljebb segítette. A fordulás után jött az újabb Lukaku-gól, az 53. minutumban a Chelsea Evertonnak kölcsönadott csatára két védőt becsapba lőtte ki a jobb alsót. (3–1)

A 72. percben a Tottenham szélsője,Nacer hadli növelte a különbséget, majd a végeredményt Kevin de Bruyne állította be a 90. percben büntetőből. (5–1)

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Manchester United fiatal középpályása, Adnan Januzaj debütált a belga válogatottban.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEK

A brazíliai világbajnokságra hangoló kameruni labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2–0-ra legyőzte Macedóniát. Az afrikaiak első gólja igencsak szépre sikerült, Pierre Webó ollózós mozdulattal talált a hálóba, ám nagy árat fizetett érte: az akrobatikus mozdulat után a landolás nem volt zökkenőmentes, a támadó rögtön a vállához kapott és le is kellett cserélni.

Egy másik vb-re készülő együttes, Irán gól nélküli döntetlen játszott Montenegróval. Az európai csapat kapuját Mladen Bozsovics védte. Carlos Queiroz legénysége bő egy héttel ezelőtt Fehéroroszország ellen is 0–0-ra végzett. Irán a vb előtt még Angolával, illetve Trinindad és Tobagóval találkozik.

Az orosz labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 1–0-ra legyőzte Szlovákiát. A szentpétervári találkozón a mindent eldöntő gólt a csereként beálló Alekszandr Kerzsakov jegyezte.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Belgium–Luxemburg 5–1 (2–1)
Genk, Cristal Arena.
BELGIUM: Bossut – Alderweireld (Vanden Borre, 46.), Kompany (Van Buyten, 46.), Vermaelen, Vertonghen (Lombaerts, 77.) – Fellaini, Witsel (Defour, 46.) – De Bruyne, Hazard (Januzaj, 46.), Mirallas (Chadli, 46.) – Lukaku (Origi, 61.)
Gólszerzők: Lukaku (3., 23., 54.), Chadli (72.), De Bruyne (90. – 11-esből), ill. Joachim (13.)

Szerbia–Jamaica 2–1
G: Tadics (13.), Kolarov (22.), ill. Seaton (53.)

KORÁBBI EREDMÉNYEK
Montenegró–Irán 0–0
Hartberg, TSV Stadion. Vezette: Eisner (osztrák)
IRÁN: Ahmadi – Montazeri, Hosszeini (Beitasur, 46.), Szadegi (Alenemeh, 68.), Beikzadeh (Puladi, 16.) – Nekunam, Tejmurian, Hejdari (Dzsahanbaks, 61.), Dezsagah (Hadzsszafi, 61.) – Gucsannedzsad (Azmun, 61.), Sodzsaei

Macedónia–Kamerun 0–2 (0–0)
Kufstein, Kufstein-Arena. Vezette:
Schörgenhofer (osztrák)
KAMERUN: Ndjock (N'dy, 46.) – Nonkeu, Bedimo, Matip, Djeugoue – Choupo-Moting, N'Guémo, Song, Olinga (Moudandjo, 80.), Enoh (Loe, 86.) – Webó (Idrissou, 55.)
Gólszerző: Webó (52.), Choupo-Moting (84.)

Észtország–Gibraltár 1–1
G:
Ragnar Klavan 31., ill. Gosling 71.

Oroszország–Szlovákia 1–0 (0–0)
Szentpétervár, Petrovszkij Stadion. Vezette: Clattenburg (angol)
OROSZORSZÁG: Akinfejev (Lodigin, 74.) – Jescsenko (Kozlov, 46.), Ignasevics, Berezuckij, Kombarov – Szamedov (Ionov, 75.), Fajzulin (Mogilevec, 86.), Gyenyiszov, Dzagojev (Kanunnyikov, 46.), Satov – Kokorin (Kerzsakov, 74.)
Gólszerző: Kerzsakov (82.)

Ausztrália–Dél-Afrika 1–1 (1–1)
Sydney, ANZ Stadion.
Ausztrália: Ryan – Franjic (Wilkshire, 54.), Wilkinson, McGowan, Davidson – Leckie (J. Kennedy, 85.), Milligan, Holland (Bozanic, 73.), Troisi (McKay, a szünetben), Oar (Vidosic, 72.)– Cahill (Halloran, 62.)
Gólszerző: Cahill (14.), ill. Patosi (13.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik