Vb 2014: a portugál kapitány egészséges Ronaldóra számít

Vágólapra másolva!
2014.05.14. 15:15
Paulo Bento portugál szövetségi kapitány bízik benne, hogy Cristiano Ronaldo teljesen egészségesen utazik ki a június 12-én kezdődő brazíliai labdarúgó-világbajnokságra.

„Meg kell állapítani, hogy mi a baja, és mindent meg kell tenni, hogy a legmagasabb szinten játszhasson” – mondta a szakvezető, miután a Real Madrid 29 éves sztárját a múlt szerdán combproblémák miatt le kellett cserélni a Real Valladolid elleni bajnoki mérkőzésen, vasárnap pedig nem is lépett pályára a Celta Vigo ellen.

Az aranylabdás csatár várhatóan szerepel jövő szombaton az Atlético Madriddal szembeni Bajnokok Ligája-döntőben, Lisszabonban. Ennek kapcsán Bento kifejtette: nem kérte a Realt Ronaldo pihentetésére, mivel nem szólhat bele a klub ügyeibe.

Carlos Queiroz akkori kapitány szerint Ronaldo 2010-ben a hosszú szezon után kimerülten érkezett a dél-afrikai vb-re, ahol a nemzeti csapat a nyolcaddöntőig jutott. Bento erre úgy reagált:

„Annyi bizonyos, hogy a legutóbbi Eb-n remekül játszott, pedig előtte is sok meccsen szerepelt, és egyetlen edzést sem hagyott ki.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik