Vb 2014: a Bayernhez is küldött meghívót Klinsmann

Vágólapra másolva!
2014.02.28. 14:17
Az Egyesült Államok labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya, Jürgen Klinsmann kihirdette keretét az Ukrajna elleni március 5-i felkészülési mérkőzésre. A keret érdekessége, hogy mindössze három olyan futballista kapott benne helyet, aki a tengerentúlon játszik.

Az MLS-ből Clint Dempseyvel (Seattle Sounders) és Michael Bradleyvel (Toronto FC), míg a mexikói bajnokságból Edgar Castillóval (Tijuana) számol a német szakember. Klinsmann számít Julian Greenre is, a 18 éves játékos amerikai-német kettős állampolgár, és a Bayern München felnőttcsapatával készül, bajnokin még nem mutatkozott be a bajor csapatban, de a Bajnokok Ligája aktuális szezonjában már kapott három perc játéklehetőséget.

Green az elmúlt években a német U-válogatottakban szerepelt, és Klinsmann szavaiból kiderült, hogy egyelőre csak edz az amerikai kerettel, ismerkedik a játékosokkal és a stábbal, bemutatkozni nem fog a felnőttválogatottban.

Az Egyesült Államok jövő szerdán a bizonytalan kijevi politikai helyzet miatt a ciprusi Larnacában méri össze erejét Ukrajnával.

AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK KERETE AZ UKRAJNA ELLENI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSRE
Kapusok:
Cody Cropper (Southampton), Brad Guzan (Aston Villa), Tim Howard (Everton)
Védők: John Brooks (Hertha BSC), Geoff Cameron (Stoke City), Edgar Castillo (Club Tijuana), Alfredo Morales (Ingolstadt), Oguchi Onyewu (Sheffield Wednesday), Will Packwood (Birmingham City), Tim Ream (Bolton Wanderers)
Középpályások: Alejandro Bedoya (Nantes), Michael Bradley (Toronto FC), Mix Diskerud (Rosenborg), Fabian Johnson (Hoffenheim), Jermaine Jones (Besiktas), Sacha Kljestan (Anderlecht), Brek Shea (Barnsley), Danny Williams (Reading)
Támadók: Juan Agudelo (Utrecht), Jozy Altidore (Sunderland), Terrence Boyd (Rapid Wien), Clint Dempsey (Seattle Sounders), Julian Green (Bayern München), Aron Johannsson (AZ Alkmaar)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik