Vb 2014: össztűz zúdult Piturcára Romániában

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.11.20. 11:49
null
Meddig irányítja még Victor Piturca a román válogatottat? (Fotó: Reuters)
Össztűz zúdult Victor Piturcára, a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányára azt követően, hogy csapata elbukta a görögökkel vívott pótselejtezőt, és nem jutott ki a 2014-es brazíliai világbajnokságra.


A szerdai romániai sportlapok megemlítik, a kedd esti bukaresti mérkőzésen már az első félidő végén, 1–0-s görög vezetésnél hangos skandálással követelte a közönség a kapitány lemondását. A román sportsajtó nagy teret szentelt Adrian Mutu román sztárfocista bírálatainak. A francia Ajaccio csatára – akit a kapitány nem hívott be a válogatottba – a Digi Sport csatornán azt mondta, Piturca módszerei elavultak, a szövetségi kapitány „az ötvenes évek szintjén rekedt” a felkészítésben.

Mutu szerint Piturcával a felkészülés az ellenfél egyik korábbi találkozójának a megtekintéséből áll. Mint hozzátette, ezeket a mérkőzéseket anélkül nézik meg, hogy kommentálnák, kielemeznék a helyzeteket. Példaként a magyar válogatott elleni budapesti meccsre és a török válogatott elleni isztambuli összecsapásra való felkészülést említette, amikor még őt is behívták a keretbe.

„A magyarországi mérkőzés előtt megnéztük a Magyarország–Törökország meccset, majd a törökök elleni mérkőzés előtt megnéztük ugyanazt még egyszer” – idézte a csatár kifakadását a ProSport napilap.

Victor Piturca az 1–1-es döntetlennel végződött bukaresti mérkőzés után úgy vélte, a román válogatott a 3–1-re elvesztett görögországi mérkőzésen szalasztotta el a továbbjutás lehetőségét.

„Most túlságosan haragos és elkeseredett vagyok ahhoz, hogy a lemondásra gondolhassak. Megyünk tovább előre” – idézte a szövetségi kapitányt a Gazeta Sporturilor napilap.

A román válogatott a magyar és a török válogatottat megelőzve szerezte meg vb-selejtezős csoportjában a pótselejtezőt érő második helyet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik