Vb 2014: László Csabáék otthon is legyőzték Liechtensteint

Vágólapra másolva!
2013.09.10. 19:21
Másodszor győzött a világbajnoki selejtezősorozat európai zónájának G-csoportjában a litván labdarúgó-válogatott, másodszor is Liechtenstein ellen. László Csaba csapata – akárcsak idegenben – hazai pályán is 2–0-s győzelmet aratott a miniállam ellen, a végeredmény már az első félidőben kialakult.

A litvánok a 18. percben egy hatalmas védelmi hibát követően szerezték meg a vezetést. Az egyik liechtensteini védő utolsó emberként elcsúszott, miközben a labdát vezette, Deivydas Matulevicius pedig lecsapott a labdára, és tizenegy méterről higgadtan, Peter Jehle mellett a kapu bal oldalába passzolt.Deivydas Matulevicius pedig lecsapott a labdára, és tizenegy méterről higgadtan, Peter Jehle mellett a kapu bal oldalába passzolt.

A második litván gólra a 40. percig kellett várni, amikor kis szögletet követően Edgaras Cesnauskis középre kanyarított a jobb oldalról, Tadas Kijanskas pedig öt méterről a jobb felső sarokba csúsztatta a labdát.

A második félidőben Mathias Christen többször is szembe került a litván kapussal, de egyszer sem tudott túljárni az eszén, így maradt a 2–0, második győzelmét aratta a selejtezősorozatban László Csaba együttese, esélye azonban már így sincs kijutni a jövő évi világbajnokságra.

VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ, EURÓPAI ZÓNA
G-CSOPORT
LITVÁNIA–LIECHTENSTEIN 2–0 (2–0)
Marijampole. V:
Szilagava (grúz)
Litvánia: Karcemerskas – Mikoliunas, Kijanskas, Mikuckis, Andriuskevicius – Ivaskevicius, Vicius – D. Cesnauskis (Sernas, 79.), Kalonas (Kuklys, 72.), E. Cesnauskis – Matulevicius (Sirgedas, 93.). Szövetségi kapitány: László Csaba
Liechtenstein: Jehle – Kaufmann, A. Christen, Martin Stocklasa, Quintana, M. Christen – Burgmeier, Polverino, Y. Oehri, Gubser (Erne, 75.) – Wieser. Szövetségi kapitány: René Pauritsch
Gólszerző: Matulevicius (18.), Kijanskas (40.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik