Tuncay Sanli portréja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.07. 23:48
Tuncay Sanli volt anno a török válogatott és a Middlesbrough Jolly-Jokere, hiszen a középpálya mindkét szélén, valamint jobb- és balszélsőként is bevethető.
Sanli a Sakaryaspor neveltje, akár csak Hakan Sükür, s 18 esztendősen mutatkozott be a nagyok között. Olyannyira nem volt lámpalázas az akkoriban csatárként száguldozó legényke, hogy 66 bajnokin 32 góllal segítette csapatát! Ezt már a nagyok sem hagyhatták szó nélkül, s a Fenerbahce csapott le rá, alig félmillió euróért. Itt került ki a játéktér szélére a kiválóan cselező, robbanékony és csupaszív játékos, aki hamar el is neveztek "Oroszlánszív" névre a feneres fanok. 2003 júniusában a válogatottban is bemutatkozhatott, majd a nyári Konföderációs-kupa bronzérmese, ezüstlabdása és ezüstcipőse lett, be is jelentkezett érte az Arsenal. Tuncay azonban maradt Törökországban, s a hazai sikerek mellett a BL-ben is megvillogtatta gólérzékenységét, 2004 végén a Manchester Unitednek még egy mesterhármast is vágott! Megismételte ezt Svájc ellen is a 2006-os világbajnoki kvalifikációk során, majd az Eb-selejtezők alatt 11 mérkőzésen szintén háromszor volt eredményes. 2007 nyarán, szerződése lejártával az angol Middlesbrough-hoz írt alá négy esztendőre, s bár nehezen illeszkedett be az albioni csontdarálóba, télre felvette a ritmust s elkezdte termelni a gólokat.2009-ben ötmillió font ellenében a Stoke Cityhez igazolt, majd a köcvetkező télen a Wolfsburghoz távozott, de Steve McClaren edző bukása után kikopott a csapatból. Az akkor 29 éves Tuncay Sanli egy idényre érkezett kölcsönbe a Boltonhoz. A hírt maga a játékos erősítette meg, a kor divatjának megfelelő módon Twitteren.

„Orvosi letudva, szerződés szignálva. Hivatalosan is Trotter lettem!" – írta Tuncay.

Nem sokkal később már Facebook-oldalára feltöltött, tíz legszebb gólját bemutató videóval próbál magának új klubot keresni, mivel csapata menedzsere, Tony Pulis kevés játéklehetőséget biztosított számára. Végül a Bursaspor csapott le rá.


Harci tüze nem ismer határokat: 2005-ben egy bajnokin azért kapott piros lapot, mert már a kispadról csúnyán odaszólt a szerinte hibázó játékvezetőnek!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik