Vb 2014: Prandelli Buffont méltatta a máltai meccs után

Vágólapra másolva!
2013.03.27. 13:10
Az olasz labdarúgó-válogatottat irányító Cesare Prandelli elismeri, csapata nem a legszebb arcát mutatta a Málta elleni világbajnoki selejtezőn, valamint magasztalta kapusát, Gianluigi Buffont.
A squadra azzurra Mario Balotelli duplájával nyert Máltán (0–2),A squadra azzurra Mario Balotelli duplájával nyert Máltán (0–2), a hazaiak az első félidőben tizenegyest lőhettek, de Buffon kivédte Michael Mifsud büntetőjét.

„Tudtuk, hogy nem lesz túl sok terület, és talán kicsit lassan építkeztünk támadásban. Nálunk volt a labda a mérkőzés nagy részében, de hiányzott az intenzitás a befejezéseknél” – kezdte Prandelli.

„Túl nagy volt a távolság a védők és a középpályások között, így a passzok gyakran pontatlanok voltak, a szél pedig befolyásolta a hosszú indításokat. Volt, amit jól hajtottunk végre, másokat kevésbé. Tanulnunk kell ebből, az ilyen stílusú csapatok ellen gyors, rövid passzokkal kell haladni” – tette hozzá az olasz kapitány.

Buffon 126. alkalommal lépett pályára a csapatban, ezzel feljött az olasz örökranglista második helyére, Paolo Maldinivel holtversenyben – az élen Fabio Cannavaro áll 136 válogatottbeli találkozóval.

„Kapitányhoz illően tette emlékezetessé ezt a mérföldkövet, kritikus helyzetben, nagyszerű védéssel – dicsérte kapusát Prandelli.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik